Πέρασαν από την Ολομέλεια τα αντισταθμιστικά μέτρα για την απώλεια του ΕΚΑΣ – «Παρόν» δήλωσαν ΚΚΕ και ΧΑ

593

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που προβλέπει κοινωνικά μέτρα για την αναπλήρωση από την απώλεια του ΕΚΑΣ. Μόνο η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δήλωσαν παρών, με το τελευταίο να ζητά την επαναφορά όλου του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους.

Η τροπολογία προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  • Απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη, για απώλειες από 30 ευρώ από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά Υγείας.
  • Ένταξη, για απώλειες από 110 ευρώ και πάνω, στην Κάρτα Αλληλεγγύης.
  • Διατήρηση ισόποσης παροχής στους χρόνια πάσχοντες, με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.
  • Διατήρηση ισόποσης παροχής σε έναν από τους δύο συζύγους, αυτόν με το μικρότερο εισόδημα.

Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασαν επίσης, οι τροπολογίες που αφορούν στην παράταση, ισχύος 45 ημερών, για το Αγγελιόσημο και στην εκτύπωση από την Τράπεζα της Ελλάδος, των ταινιών ασφαλείας στα τσιγάρα.

Οι τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική για το «ηλεκτρονικό έγκλημα», σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης.

Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχέδιου έγινε μέσα σε συναινετικό κλίμα, με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο να κάνει δεκτές ενστάσεις και προτάσεις κομμάτων και να προχωρά σε βελτιωτικές αλλαγές.

Ο κ. Παρασκευόπουλος μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών, τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης, προχώρησε στην κατάργηση της εξαίρεσης από τις ευεργετικές διατάξεις αποφυλάκισης, όσων έχουν καταδικαστεί για κακουργηματική αποπλάνηση ανηλίκου.

Στο νομοσχέδιο ψηφίστηκαν επίσης τροπολογίες, με τις οποίες:

  • Συστήνονται στον ΟΑΕΔ 360 νέες οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού. Απ’ αυτές, οι 305 είναι θέσεις κλάδου ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού και οι 55 θέσεις είναι κλάδου ΤΕ Δοικητικού-Οικονομικού.
  • Δεν αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε ανεξάρτητες αρχές, η άσκηση των διδακτικών και ερευνητικών καθηκόντων των μελών του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, τους επιτρέπεται έπειτα από άδεια της οικείας ανεξάρτητης αρχής, η άμισθη άσκηση καθηκόντων σε Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π. του ευρύτερου δημόσιου φορέα, σε τομείς μη συναφείς προς το αντικείμενο και τις δραστηριότητες της Αρχής.
  • Παρέχεται η δυνατότητα στα καταστήματα κράτησης να υπαχθούν στο μειωμένο τιμολόγιο για την παροχή ύδρευσης και άρδευσης και να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους παρελθόντων ετών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια