Ο Zuckerberg είπε 2 λέξεις και έχασε 2,5 δισ. δολάρια!

482

 

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, κατάφερε να χάσει περί τα 2,5 δισ. δολάρια από την περιουσία του λέγοντας μόλις 2 λέξεις. Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωσή του ότι τα έσοδα του Facebook θα είναι «ουσιαστικά» αργά και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να κάνει «επιθετικές» επενδύσεις, είδε τη μετοχή του Facebook να χάνει πάνω από το 13% της αξίας της μετά από λίγες ώρες.

Παράλογο βεβαίως, καθώς επί της ουσίας το Facebook ανακοίνωσε έσοδα 7 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2016, 56% αυξημένα σε σχέση από πέρυσι, και 2,4 δισ. κέρδη. Επίσης το Facebook συνέχισε το ομολογουμένως δύσκολο έργο αύξησης των χρηστών του, φτάνοντας τους 1,79 δισεκατομμύρια τον μήνα, με αύξηση 16% από πέρυσι και με τους περισσότερους να μπαίνουν πλέον από τα smartphones.

Οπότε, προς τι η ανησυχία και η υποχώρηση της μετοχής; Μα στην αναφορά του ίδιου του Zuckerberg πως επίκειται σημαντική αύξηση των δαπανών για δικτυακές υποδομές το προσεχές διάστημα, λόγω της μεγάλη απήχησης των βίντεο στο Facebook. Πέραν αυτών, μέχρι σήμερα τα τεράστια έσοδα του Facebook προέρχονται από τις διαφημίσεις και μάλιστα από αυτές που εμφανίζονται στα smartphones.

Με βάση όμως τις αλλαγές που δρομολογούνται, σταδιακά το Facebook έχει αρχίσει να μειώνει την εμφάνιση αναρτήσεων από εμπορικές σελίδες και εκδότες στο news feed των χρηστών και από το νέο έτος θα αρχίσει να μειώνει και τις διαφημίσεις που εμφανίζονται. Ο συνδυασμός προφανώς και θα συμπιέσει τα μελλοντικά έσοδα…

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια