Ο φρουρός του Λ. Παπαδήμου καταθέτει ότι ο παγιδευμένος φάκελος πέρασε από τα μηχανήματα της Βουλής

379

Στο αν πέρασε ή όχι από τον έλεγχο των μηχανημάτων X-Ray της Βουλής ο παγιδευμένος φάκελος που έφτασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, φαίνεται να επικεντρώνεται η προσοχή των αρχών.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φρουρού του, ο έλεγχος της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού, έγινε στα μηχανήματα της Βουλής. Ωστόσο, από τη Βουλή διαψεύδεται ότι ο σχετικός έλεγχος έγινε στα μηχανήματα X-Ray της Βουλής, αφού όπως υποστήριζαν στελέχη της φρουράς «δεν προκύπτει από πουθενά ότι η αλληλογραφία του κ.Παπαδήμου πέρασε από τη Βουλή».

Ο φρουρός του Λουκά Παπαδήμου είπε συγκεκριμένα:

«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι. Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα» καταθέτει ο αστυνομικός της συνοδείας του πρώην πρωθυπουργού που ήταν επιφορτισμένος για τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου.

Μετά από αυτή την μαρτυρία, στα μηχανήματα XRAY της Βουλής φαίνεται να έγινε ή δεν έγινε ο έλεγχος του εκρηκτικού φακέλου που ανεφλέγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ο πρώην πρωθυπουργός λάμβανε αλληλογραφία από τρία σημεία. Από την Ακαδημία Αθηνών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την οικία του. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας συνέλεγαν την αλληλογραφία, προέβαιναν σε έλεγχους στα ειδικά μηχανήματα και στη συνέχεια του την παρέδιδαν.

Όπως έχει γίνει γνωστό έως αυτή την ώρα πάντως, η αλληλογραφία του κ.Παπαδήμου που έπαιρναν οι φρουροί του από το σπίτι του ελεγχόταν στη Βουλή, ενώ ό,τι έφτανε για κείνον στην Ακαδημία και την τράπεζα της Ελλάδας ελεγχόταν στα μηχανήματα της Τράπεζας.

Από μία πρώτη έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο των μηχανημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, το επίμαχο χρονικό διάστημα των ελέγχων, δεν εντοπίστηκε «ακτινογραφία» του εκρηκτικού φακέλου, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι αυτός είχε φθάσει στο σπίτι του. Η έρευνα επεκτάθηκε στα μηχανήματα της Βουλής, τα οποία όμως δεν φαίνεται να κρατούν αρχείο. Ο όγκος της αλληλογραφίας που ελέγχεται καθημερινά στη Βουλή, είναι πολύ μεγάλος και δυσχεραίνει την έρευνα. Υπάρχουν κάμερες όμως στο σημείο παραλαβής της αλληλογραφίας στη Βουλή για να αναζητηθεί εκεί η άκρη του νήματος και να εντοπισθεί το κενό ασφαλείας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια