Ο «τυφώνας» της Deutsche Bank απειλεί τους πάντες – «Σπάει» το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο

336

«Σπάει» το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Η μετοχή της Deutsche Bank βρέθηκε σε νέο ιστορικά χαμηλό, την Τρίτη.

Ο «ασκός του Αιόλου», που άνοιξε με την επιβολή προστίμου $14 δισεκατομμυρίων από τις αμερικανικές αρχές, απειλεί να ρίξει σαν χάρτινο πύργο τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης.

Η γερμανική κυβέρνηση αποκλείει οποιαδήποτε στήριξη, όπως επανέλαβε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ:

«Θέλω, μόνο, να πω ότι η Deutsche Bank είναι μέρος του γερμανικού τραπεζικού και οικονομικού τομέα. Φυσικά, ελπίζουμε όλες οι εταιρείες να αναπτύσσονται προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα και αν αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα προβλήματα. Δεν θέλω να κάνω περαιτέρω σχόλια.»

deutsche_bank_

Τα ασφάλιστρα κινδύνου για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Deutsche Bank έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.

Η τράπεζα έχει δηλώσει ότι δε θέλει κρατική στήριξη και θα αντιμετωπίσει μόνη τα προβλήματά της.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ξεχρεώσει την Deutsche Bank. Την επόμενη χρονιά γίνονται εκλογές στη Γερμανία και είναι απλό: κανένας ψηφοφόρος δε θέλει τη στήριξη καταρρέουσας τράπεζας» σημειώνει ο σύμβουλος επενδύσεων Τομ Στίβενσον.

Οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο διαχύθηκαν από τη Γερμανία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, για τις οποίες το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι ελάχιστο και οι οποίες λυγίζουν υπό το βάρος των «κόκκινων δανείων».
Το επόμενο διάστημα αναμένεται αυστηρό «ξεκαθάρισμα» στα επιχειρηματικά δάνεια, με διακοπή των πιστωτικών γραμμών για όσες κρίνονται μη βιώσιμες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια