Ο «Τυροκοφτερός», οι «μικροί μάγειρες» και οι «συνταγές αγάπης»… Κοινωνική δράση για τη στήριξη επισιτιστικών ομάδων [Φωτο+Βίντεο]

1344

Περιπέτειες που τα σπάνε… είναι ο «Ο Τυροκοφτερός»! Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και η εκπληκτική συγγραφέας – αστυνομικός, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου αυτού, την Δευτέρα 13 Μαΐου (και ώρα 19:00) στο Multi event city loft (7ος όροφος) Καραγεώργη Σερβίας 7 Πλατεία Συντάγματος.

«Τυροσαλπιστής» θα είναι ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδάτος. Στην εκδήλωση η συγγραφέας θα εγκαινιάσει τη δράση «Μικροί μάγειρες και συνταγές αγάπης», η οποία αποτελεί μέρος ενός νέου εκπαιδευτικού κύκλου προγραμμάτων με στόχο την στήριξη των επισιτιστικά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε». Τον κύκλο της ανθρωπιστικής δράσης θα ανοίξουν πρόσωπα… Έκπληξη!

Με τον Τυροκοφτερό τα παιδιά ανακαλύπτουν την πλούσια τη θρεπτική αξία των τυροκομικών και μαθαίνουν για την… αριστοκρατική καταγωγή του, τα γευστικά όνειρά του, τη νόστιμη Λίζα (αχ, η Λίζα…), τα ταξίδια του, αλλά και για ένα μεγαλοφυές σχέδιό του.

Ας πάμε λοιπόν «μαγειρέψουμε» με οδηγό την αγάπη για εκείνους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας.

Όλα ξεκίνησαν με «Μια Ζαχαρένια συνταγή»…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομικός – συγγραφέας, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, έχει ήδη κυκλοφορήσει (προσφάτως) με πολύ μεγάλη επιτυχία και υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μέσα από τις εκδόσεις IANOS, το (πρώτο της) παιδικό βιβλίο, που φέρει τον τίτλο: «Μια ζαχαρένια συνταγή» ,σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου.

«Ετσι, ο Ρένος ο Ζαχαρένιος άνοιξε τον δρόμο για το όνειρο zaxareniosπου γεννήθηκε κάπου πίσω στα χρόνια, να γίνει γέφυρα πολιτισμού και ανθρωπισμού ανάμεσα στα παιδιά που είναι γεμάτα αγάπη και σε εκείνους που έχουν ανάγκη την υποστήριξη. Κι ο «Τυροκοφτερός» ακολουθεί πιστά αυτό το μονοπάτι αγάπης και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε», τονίζει χαρακτηριστικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νόημα αυτό, η συγγραφέας.

Tirokofteros cover«Συνοδοιπόροι στο εγχείρημα αυτό είναι το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και ο Ιδρυτής του Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης, ο οποίος συμφώνησε να γίνει η εκπαιδευτική δράση «Μικροί μάγειρες + συνταγές αγάπης», στον χώρο του Μουσείου, για την περίοδο 2106-2017 και όλη η ομάδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης«Μπορούμε» που θα φροντίζει για τη διανομή των τροφίμων τα οποία θα παρασκευάζονται από τα χέρια μικρών παιδιών για εκείνους που βρίσκονται σε διατροφική αδυναμία».

Η δράση γίνεται στo πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων». Η εφαρμογή του προγράμματος συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πολύτιμη επισιτιστική στήριξη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Οι «μικροί μάγειρες» αφού απολαύσουν τη διαδραστική παρουσίαση από τη συγγραφέα και γνωριστούν με τον Τυροκοφτερό, θα μαγειρεύουν με αγάπη για εκείνους που το έχουν ανάγκη.

«Οπου υπάρχει παιδί υπάρχει και αγάπη! Με αυτό το σύνθημα θα συνεχίζω να πορεύομαι με τους παλιούς, αλλά και τους νέους ήρωες που έρχονται», επισημαίνει η όμορφη συγγραφέας, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου -συγγραφέας - αστυνομικός
Η συγγραφέας-αστυνομικός, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, «μαγειρεύει» για τα παιδιά τρομερούς ήρωες και τρελές περιπέτειες

Για τον «Τυροκαφτερό», λοιπόν, στην παρουσία του, θα μιλήσουν η Σταματίνα Τσιμτσιλή (τηλεπαρουσιάστρια), η Εμμανουέλα Κόκκαλη (food blogger), η Αστερία Σταματάκη (διατροφολόγος), ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Ισίδωρος Κούβελος (πρόεδρος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας), καθώς η δράση είναι υπό την αιγίδα της ΕΟΑ, ο Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης (ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας) και η Αλεξία Μοάτσου (εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε»).

ParKour

φωτεινή

Στο video οι ήρωες του βιβλίου μιλούν και σχολιάζουν…

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια