Ο Τάσος-«αγάπη μόνο» είναι ο Πρωθυπουργός που ζητά ο οργανισμός μας [video]

της Γεωργίας Δρακάκη

2428

Ο Μάρκος Σεφερλής, ο άνθρωπος που ο κύριος Γεωργουσόπουλος και οι θεατρόφιλοι επαρχιώτες-ok, όχι μόνο αυτοί- βρίσκουν εκπληκτικό καλλιτέχνη, δώρισε στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό ένα πολύ αμφιλεγόμενο…δώρο δια μέσου της υψηλής πολιτιστικής αξίας εκπομπής του, «Ραντεβού».

Ο λόγος για τον 23χρονο Τάσο Ποτσέπη, τον νεαρό που θορυβεί ωσάν βεντούζα με τα χείλη του, ασπάζεται τα στιβαρά του μπράτσα, προτάσσει τους δείκτες του δείχνοντας τον κόσμο και, γενικώς, διαθέτει ένα ελκυστικό πακέτο για τα δεδομένα των ελληνικών καναλιών, των οποίων την προσοχή έχει τραβήξει για τα καλά.

«Ο κόσμος αυτά θέλει να βλέπει, μωρέ, να γελάσει λίγο», είναι η ατάκα που έχουμε βαρεθεί να ακούμε. Ουδείς έχει σκεφτεί πως τον κόσμο τον «εκπαιδεύουν» και τον «εθίζουν» να βλέπει αυτά τα πράγματα; Ουδείς έχει αναρωτηθεί γιατί δεν προσκαλείται παρά σπανίως ένας σοβαρός καλλιτέχνης ή διανοητής στα τηλεοπτικά πλατό του 21ου αιώνα, των οποίων οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες έφθασαν στα -ήντα και μυαλό δε βάζουν; Εάν καλούσε ο Θέμος και ο Μάρκος και ο Πέτρος (και, και, και…) ένα παιδί που παίζει ντραμς, ας πούμε ή ένα άλλο που εργάζεται σε τρεις δουλειές και, παράλληλα, σπουδάζει, μήπως τα πράγματα θα ήταν λίγο διαφορετικά;

Αλλά, όχι. Οι αριστούχοι και οι διακριθέντες νέοι εμφανίζονται για λίγα λεπτά σε κάποιο παράθυρο πρωινών ενημερωτικών εκπομπών και οι γραφικοί, διασκεδαστικοί και όμορφοι σε βραδινές εκπομπές, με τηλεοπτικό χρόνο ικανό να ρίξει το ήδη πεσμένο επίπεδο της μικρής οθόνης σε δυσθεώρητα βάραθρα, τύπου «διαρκώ 45 λεπτά στο κρεβάτι» και τύπου «θιγμένη αξιοπρέπεια αξιοπρεπεστάτης Δουκίσσης Νομικού»

Ο επιμένων να μοιράζει Αγάπη και χαζομαρίτσα, σοκάρει ή προξενεί γέλιο; Μήπως απορία;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

7cfdeac0c138f160d6b75f76915aab1827e20927.527.351.94f17ab4a0b9d0905f08c5c8dc37d18eb27f151d

Ο Τάσος μεγάλωσε στην Έδεσσα με ίνδαλμα το Μάρκο Σεφερλή και τη βεβαιότητα πως θα γίνει διάσημος γιατί το αξίζει-όχι μόνο αυτός, αλλά και ο κόσμος.  Σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Κοζάνη. Μέχρι και το περιοδικό People φιλοξένησε συνέντευξή του και προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς θέλει από τη ζωή μας. Ο Τάσος Ποτσέπης δηλώνει, προφανώς ανερυθρίαστα: «Αυτή την περίοδο ετοιμάζω το show μου, το οποίο θα παρουσιάσω σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μου είναι η επανένωση όλου του ελληνικού λαού. Θα βγω σε κάποια νυχτερινά κέντρα για να μοιράσω χαρά, αγάπη κι ευτυχία, να διασκεδάσω τον κόσμο. Ήρθα για να μείνω και θα με βλέπετε παντού. Το show που κάνω είναι έκπληξη. Θα έχει χορό και τραγούδι. Όπου βρίσκομαι ο κόσμος γελάει και είναι χαρούμενος. Φυσικά έγινα viral.  Πάντα πετυχαίνω στο στόχο μου. Είμαι άνθρωπος που αυτοσχεδιάζει, οπότε όλα μου ήρθαν απλά χωρίς να τα πολυσκεφτώ. Έδινα πανέξυπνες απαντήσεις. Η μόνη μου στρατηγική είναι η διασκέδαση του κόσμου. Το πρότυπό μου είναι ο Μάρκος Σεφερλής. Έχω παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του μέσα από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, δυστυχώς δεν τον είχα δει από κοντά, γιατί δεν έμενα στην Αθήνα. Προσπαθώ όχι να αντιγράφω, αλλά να εμπνέομαι από εκείνον.  Θα με τιμούσε μια συνεργασία μαζί του, κάτι ετοιμάζουμε, θα δείτε προσεχώς τι ακριβώς. Σύντομα θα ασχοληθώ και με την τηλεόραση για να πάρει ο κόσμουτό που του αξίζει. Έχω τελειώσει και τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως ανθυπολοχαγός στις ειδικές ομάδες, στο τάγμα πεζοναυτών. Με όλα αυτά που έχω κάνει με έχουν χαρακτηρίσει «Ηρακλή». Είμαι ο νέος πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει όριο από εκεί και πέρα. Στόχος είναι ο ουρανός.  Δε ζω στη φούσκα μου, αλλά με ενδιαφέρει μόνο το καλό και το να δώσω αγάπη. Τόσο καιρό ο κόσμος έτρωγε μνημόνια. Τώρα θα τρώει αγάπη μόνο. Όταν μπω εγώ στα πράγματα, θα βγούμε από τα μνημόνια.  Όταν μαζέψω 2 εκατομμύρια followers θα κάνω πολιτικό κίνημα. Μέχρι να βγω στην τηλεόραση είχα 700 φίλους στο Facebook. Τώρα έχω 50.000 followers.»

Παραθέτω και άλλες συναρπαστικές ατάκες:

«Πέτρο Κωστόπουλε, είστε ένας μεγάλος καλλιτέχνης»

«Την τυλίγω στον τετρακέφαλο»

«Όταν είμαι ερεθισμένος, φτάνει ως Αμερική»

«Θέλω να κάνω διεθνή καριέρα, για να είναι όλοι χαρούμενοι, όλοι ένα. Να μοιράσουμε την ελληνική διαύγεια.»

{Δεν περιγράφω άλλο}

Ο Τάσος Ποτσέπης θα έχει ξεχαστεί σε λίγο καιρό. Όπως ο Cat man, όπως η Βέρα Λάμπρου, όπως ο Εθνικός Σταρ, όπως η Ελένη Λουκά, όπως ο «κράζεις-θαυμάζεις». Όποιος τον θυμάται, θα τον αναφέρει ως κάτι…γραφικό, «αστείο», γκροτέσκο, πιθανώς και cult. Δεν ξέρω κατά πόσο φταίει αποκλειστικά ο ίδιος. Ποιοι είναι αυτοί οι χιλιάδες που τον ακολούθησαν στα social media; Ποιοι είναι αυτοί που χειροκροτούν και γελάνε στα τηλεοπτικά πλατό όπου εμφανίζεται σαν σταρ; Έχει ή δεν έχει δίκιο το παιδί πως τ’ αγαπά ο κόσμος; Δυσδιάκριτη γαρ η διαφορά της αγάπης του κόσμου, από την νηπιακή του εμμονή να παίζει για λίγο με νέα παιχνιδάκια κι ύστερα να τ’ αφήνει για καινούργια.

Κακές γλώσσες των social media αναφέρουν πως ο Τάσος είναι ενεργός ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής. Άλλες κάνουν λόγο για νοητική στέρηση. Το σίγουρο είναι ότι έχει απασχολήσει, έχει τραβήξει βλέμματα και ώτα, πολύ πιθανό και για τους δύο ανωτέρω λόγους, αν υποθέσουμε ότι ισχύουν. Θες οι τσιρίδες του και οι ιαχές του; Θες το σύνθημα «Αγάπη Μόνο» που πραγματικά φέρει, αυτονομημένο από τον Τάσο, ένα ικανό βάρος;

Ας μη γελιόμαστε. Δεν βρίσκεται μόνο ο Τάσος Ποτσέπης στην κατάσταση αυτή. Τα παιδιά της δεκαετίας του ’90, της δεκαετίας στην οποία ανήκει και η γράφουσα, έχουμε πίσω μας γκρεμό και μπρος μας ρέμα. Τουιτάρουμε σα να μην υπάρχει αύριο, ζηλεύουμε την Αμερική με τα shows της και τα make up tutorials της, δεν έχουμε σταθερή εργασία, δεν εμπιστευόμαστε τις σπουδές μας, δεν κάνουμε και πολλά όνειρα, μπουκωνόμαστε τηλεοπτικές και ιντερνετικές εικόνες, παρατάμε τα βιβλία και τα θέατρα, ζηλεύουμε τους μπρατσωμένους και τις μποτοξαρισμένες, δεν καλοξέρουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας, αλλά νιώθουμε πως είναι κάτι άδικο. Στη ζούλα, ρίχνουμε και μια ζεϊμπεκιά, μια παρέλαση, μια πορεία, βρε αδερφέ.

Η γενιά μας, κατά καιρούς, «ξερνά» και ένα θύμα. Άλλοτε λέγεται Βαγγέλης Γιακουμάκης, άλλοτε Τάσος-αγάπη μόνο.

Μια πιο προσεκτική ματιά, πίσω από τα μίνι στριπ shows, τα χειροκροτήματα και τις φωνές του νέου «σταρ-για-πέντε-λεπτά» μάς αποκαλύπτει ένα θλιβερό συνωνθύλευμα προκάτ ουμανισμού, ιδρώτα στα γυμναστήρια, ανάγκη για δημοσιότητα, μηδενισμό αξιών όπως η στοιχειώδης ευγένεια και η σιωπή όταν χρειάζεται.

Μπορεί μερικοί να έχετε στ’ αλήθεια γελάσει με τον Τάσο και με όλους εκείνους τους Τάσους που πλασάρονται ως προϊόντα και δεν ενοχλούνται καθόλου με αυτό, γιατί «οι άλλοι στη θέση μου τι θα κάνανε; δε θα πηγαίνανε;». Ας σκεφτούμε, όμως, μισή στιγμή πριν ανοίξουμε το στόμα μας για να παραπονεθούμε, ακόμα μια φορά, για τη χώρα, το σύστημα, το star system, τα ρουσφέτια, τις αδικίες, την απαιδευσιά και την κατηφόρα μας.

Όταν ανεβαίνουμε πολλοί πάνω στο κάρο που κατηφορίζει, αυτό πάει γρηγορότερα στον γκρεμό. Όχι; Καλό μας ταξίδι.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια