«Ο Σάντος είναι Έλληνας»

620

Για την αγάπη που έχει ο πρωταθλητής Ευρώπης, Φερνάντο Σάντος προς την Ελλάδα αλλά και γιατί το «είμαι Έλληνας» του Πορτογάλου τεχνικού έχει πολύ μεγάλη σημασία, μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής», ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Σάντος στην εθνική, Αλέξανδρος Μανιάτογλου.

Όσον αφορά την την αγάπη του Φερνάντο Σάντος στην Ελλάδα και τους Έλληνες, ο κ. Μανιάτογλου ανέφερε: «Όσοι τον ξέρουν καλά, γνωρίζουν ότι ο Φερνάντο δεν υποκρίνεται. Είναι ειλικρινής άνθρωπος και λέει πάντα αυτό που πιστεύει. Η δήλωσή του «είμαι Έλληνας», που τόσες φορές έχει εκστομίσει, ισχύει απολύτως. Από το 2004, που είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του στην ΑΕΚ για πρώτη φορά, κατέθεσε τον σεβασμό του για την ελληνική ιστορία. Κι αυτός ο σεβασμός έγινε, συν τω χρόνω, αγάπη για τους Έλληνες, λατρεία για την Ελλάδα».

Σχετικά με τα αγαπημένα μέρη του Πορτογάλου τεχνικού στην Ελλάδα, ο πρώην συνεργάτησ του σχολίασε: «Δεν είμαι μόνον τα Μετέωρα που λατρεύει και τα οποία επισκέπτεται συχνά. Όλη η Ελλάδα τον μαγεύει, καθώς έχει επισκεφτεί την Πάρο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, ενώ πολλοί Έλληνες τον αγαπούν σαν αν είναι δικός τους άνθρωπος. Ίσως για αυτό δεν έχει αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα, διότι πολλοί είναι εκείνοι που τον φιλοξενούν. Ωστόσο κι εκείνος ανταποδίδει τη φιλοξενία, ενώ αρκετούς φίλους του τους έχει στείλει για διακοπές στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για το εάν ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα, ο κ. Μανιάτογλου απάντησε: «Αν κάποιος του μιλάει αργά και χρησιμοποιεί καθημερινές εκφράσεις, τότε το 80-90% των όσων ακούει, τα καταλαβαίνει. Επίσης, όπως διαπιστώσατε και μετά τη λήξη του τελικού, μπορεί να εκφέρει λόγο με σπαστά ελληνικά. Εννοείται πως στο περίπτερο ή στο σούπερ μάρκετ μπορεί να συνεννοηθεί άνετα».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια