Ο πόλεμος άρχισε…

Τι σηματοδοτούν τα ασφαλιστικά μέτρα του STAR κατά Σαββίδη και Καλογρίτσα, με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες

1231

 

– Βαρδινογιάννης κατά κυβέρνησης…

– Το MEGA, το Ελληνικό, οι «εκλεκτοί» επιχειρηματίες

eggrafo_1
Η πρώτη σελίδα από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Β. Βαρδινογιάννης κατά Ι. Σαββίδη και Χρ. Καλογρίτσα.

Για όποιον δεν το κατάλαβε, τα ασφαλιστικά μέτρα του Star κατά των εταιρειών διά των οποίων οι επιχειρηματίες κ. Σαββίδης και Καλογρίτσας μετέχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, συνιστούν την πρώτη μεγάλη σύγκρουση της οικογένειας Βαρδινογιάννη με την κυβέρνηση. Και τούτο έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια των Βορείων Προαστίων εφέρετο να στηρίζει ως έναν βαθμό τις επιλογές της κυβέρνησης και να θεωρείται φιλικά διακείμενη, όπως αυτό εκφραζόταν από το σύνολο των ΜΜΕ που άμεσα ή έμμεσα ελέγχει. Βεβαίως, η υπόθεση του MEGA, όπου η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποτελεί τον έναν εκ των βασικών μετόχων, ήγειρε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας ως προς τις σχέσεις των δύο πλευρών, ενώ αρνητικά συνέβαλε η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τον όμιλο Λάτση, τους Κινέζους και τους Άραβες για την ανάπτυξη του Ελληνικού!

Οι πληροφορίες λένε πως η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια μετά την έκβαση των υποθέσεων των τηλεοπτικών αδειών αλλά και του Ελληνικού αισθάνθηκε θιγμένη και ευρισκόμενη εν αμύνη, ιδίως μετά από πρόσφατες κυβερνητικές αναφορές σχετικά με τη δραστηριότητα της Digea, οι οποίες από κάποιους στην οικογένεια εξελήφθησαν ακόμη και ως …απειλές! Επί του προκειμένου, τώρα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη διά των ασφαλιστικών μέτρων του Star κατά Καλογρίτσα και Σαββίδη εγείρει ζήτημα διαφάνειας του διαγωνισμού για τις άδειες, ζητεί την παράταση της διεξαγωγής του και καταγγέλλει δύο επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι φέρονται να είναι αρεστοί από το κυβερνητικό δίπολο. Και υπό το πρίσμα τούτο δεν θα ήταν υπερβολικό να ειπωθεί ότι μεταξύ Βαρδινογιάννηδων και κυβέρνησης ο πόλεμος άρχισε…

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια