Ο «Πλούτος» σηκώνει την αυλαία στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

493

Με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, κάνει πρεμιέρα απόψε το Φεστιβάλ Επιδαύρου, το οποίο θα φιλοξενήσει, έως τις 20 Αυγούστου, 13 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, τόσο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, όσο και στο Μικρό Θέατρο.

Τρεις δημοφιλείς πρωταγωνιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανοίγουν τα φετινά Επιδαύρια (1-2 Ιουλίου) με την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, που έθεσε ήδη από το 388 π.Χ. το ζήτημα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου.

«Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί, πλέον, το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση εστιάζει, ως προς την ερμηνεία αυτής της αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν στις περισσότερες παραβλέπεται: Ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά τον θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίνοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, από τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει», σημειώνει ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος κρατά διπλό ρόλο στην παράσταση. Υποδύεται τον Πλούτο, αλλά και την Πενία, έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μπέζο στον ρόλο του υπερχρεωμένου Χρεμύλου, και τον Πέτρο Φιλιππίδη στον ρόλο του υπηρέτη Καρίωνα. Συμμετέχουν επίσης οι Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάις.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια