Ο Ομπάμα έδωσε ρέστα στην ομιλία του στο Rutgers

1128

H Μαρία Τσάκος, δικηγόρος και δημιουργός του Amagi Radio ανέβασε-ως συνήθως- κάτι πολύ ενδιαφέρον στον χρονολόγιό της στο facebook.

«Απόσπασμα από την ομιλία του Ομπάμα, πριν 2 μέρες, στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Rutgers -το μετέφρασα γιατί μας ταιριάζει γάντι και είναι διαχρονικά η πηγή του ελληνικού προβλήματος που κορυφώθηκε τους τελευταίους 18 μήνες: Aν παρακολουθήσατε το σημερινό ντιμπέιτ, θα αναρωτηθήκατε γιατί όλη αυτή η πολεμική κατά της διανόησης. Γι’ αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: η άγνοια δεν είναι προσόν. Δεν είναι «μαγκιά» να μην έχεις ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς. Δε σημαίνει ότι λες «μεγάλες αλήθειες» ή «λόγια σταράτα». Δεν σημαίνει πως μάχεσαι κατά της «πολιτικής κορεκτίλας». Σημαίνει απλούστατα ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ιδιότητες όπως η καλοσύνη, η συμπόνοια, η τιμιότητα και η εργατικότητα έχουν συχνά μεγαλύτερη αξία από ό,τι οι δεξιότητες και η τεχνογνωσία, ΑΛΛΑ, όταν οι πολιτικοί ηγέτες εκφράζουν περιφρόνηση για τους αριθμούς και τα γεγονότα, όταν δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για την διασπορά ψεμμάτων ή για την επινόηση αναληθών στοιχείων, και την ίδια στιγμή απορρίπτουν τους πραγματικούς ειδήμονες αποκαλώντας τους «ελίτ», τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Έχει, πάντως, ενδιαφέρον: όταν αρρωστήσουμε έχουμε την απαίτηση οι γιατροί μας να έχουν βγάλει την ιατρική και να ξέρουν τι λένε· όταν μπούμε σε αεροπλάνο, θέλουμε ο πιλότος να ξέρει να το πετάει· αλλά εις ό,τι αφορά το δημόσιο βίο, υπάρχουν πολλοί που λένε «δε θέλω το παλιό». Η απόρριψη των πραγματικών στοιχείων, η απόρριψη της λογικής και της επιστήμης, ΑΥΤΟΣ είναι ο δρόμος προς την παρακμή.»

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια