Ο Ν.Παππάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διαγωνισμό

434

Ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η διαδικασία ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους, αλλά αποδείχθηκε ότι έτσι έπρεπε να γίνει, για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, και το οποίο στηρίζεται στη φρεσκάδα και την πείρα, που εξασφαλίζει το μείγμα παλαιών και νέων τηλεοπτικών σταθμών. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία είχε καθυστερήσει, και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συμβάλλουν από κοινού στην οικοδόμηση του τηλεοπτικού πεδίου και στη συγκρότηση μίας ισχυρής Ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα λειτουργεί ως «άγρυπνος φρουρός» του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε ως πολιτεία να διασφαλίσουμε για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του τιμήματος, τόνισε ότι «μας εξέπληξε όλους θετικά», πρόσθεσε πως το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι ζήτημα στενά επιχειρηματικό, αλλά απορρέουν από αυτήν τη δραστηριότητα πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες, ενώ κατέληξε εκτιμώντας ότι και οι καινούργιοι σταθμοί θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παππά για την ενημέρωση, σημείωσε ότι παρόλο που τα θέματα της αδειοδότησης δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ανήκει στην αρμοδιότητα του Προέδρου να υπενθυμίσει ποια είναι η αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, τώρα, πλέον, που υπάρχουν οι οριστικές άδειες.

Επικαλούμενος το άρθρο 15 παρ.2 του Συντάγματος, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι η αποστολή των ΜΜΕ είναι η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης, η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων τους, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή τους, ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, καθώς και η προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όσοι αναλαμβάνουν αυτήν τη μεγάλη αποστολή-λειτουργία τέτοιων ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται απλά για μία επιχείρηση αλλά για μία μεγάλη αποστολή.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια