Ο κύβος ερρίφθη…

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

1038

Μια σειρά από ανατροπές στη στρατηγική και στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης φέρνει ο πρωθυπουργός στις βαλίτσες του, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να (απο)δείξει στους δανειστές ότι ένα νέο, πιο αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα μπορεί να τρέξει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν επενδύσεις, απαιτώντας τους έτσι την άμεση απομείωση του χρέους.

Την ίδια στιγμή, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο μέσα στην εβδομάδα που θα διανύσουμε καλείται να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, δείχνει αποφασισμένος ακόμη και να επιλέξει την τελική σύγκρουση μέσα από κάλπες με τις δυνάμεις της προγενέστερης κατάστασης…

Θα «παίξει τα ρέστα του»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ειδικά στην περίπτωση που το ΣτΕ ακυρώσει τον νόμο Παππά, αλλά και το Βερολίνο επιβάλει τη θέση του περί μη διευθέτησης του ελληνικού χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει ήδη εκμυστηρευθεί σε συνδαιτυμόνα του ότι θα «παίξει τα ρέστα του», συγκρουόμενος με την εγχώρια και ξένη διαπλοκή, μιλώντας πλέον ξανά τη γλώσσα της αλήθειας και καταγγέλλοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Εν πολλοίς, ο ανασχηματισμός και οι αλλαγές στην πυραμίδα του κόμματος που δρομολογούνται από την Κυριακή αυτή, όταν θα συνεδριάσει η νέα Κεντρική Επιτροπή για να αναδείξει νέο γραμματέα και ανανεωμένη Πολιτική Γραμματεία, θα βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα σε τροχιά κατ’ αρχάς ανασχηματισμού και σε βάθος χρόνου (maximum πενταμήνου) πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με λίστα (πριν περάσει το 18μηνο).

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Α», το ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα ενταθεί μέσα από τον χώρο της δικαιοσύνης, καθώς αυτό που φέρεται να έχει πει ο κ. Τσίπρας είναι «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Ενδεικτικό του τι ακριβώς εννοεί είναι η ποινική δίωξη του ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, κι ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εξεταστική επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, το έργο της οποίας ολοκληρώνεται μέχρι τον Δεκέμβριο και αναμένεται να βγάλει «καυτό πόρισμα» για πάμπολλα πρόσωπα… Σε συνάρτηση, λοιπόν, με μια απόφαση-βόμβα του ΣτΕ κόντρα στις βουλές της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να συνεχίσει τη σύγκρουση, επιχειρώντας να αντιστρέψει σε μπούμερανγκ της Ν.Δ. την τυχόν απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού. Εν ολίγοις, θα επιχειρήσει να καταγγείλει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «παρασκηνιακή συνωμοσία με τη διαπλοκή» περί ανατροπής της νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης, ενώ μέσα από τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που θα επακολουθήσουν θα παίξει τα ρέστα του για να αποδείξει, ποιος εξυπηρετεί ποιον και γιατί… Σε περίπτωση, δε, που πάμε όντως σε εκλογική αναμέτρηση, όσα συμβαίνουν στην Αμερική για την εκλογή Προέδρου πρόκειται να ωχριούν μπροστά σ’ αυτά που θα ζήσουμε στην Ελλάδα, σε επίπεδο αντιπαράθεσης και αποκαλύψεων σκανδάλων…

ΝΔ έτοιμη για όλα… Ποιες είναι οι νέες γαλάζιες μεταγραφές!  

Αν και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να έχει στραμμένη την προσοχή του στο ΣτΕ, τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων του δείχνουν ότι το βάρος του θα πρέπει να στραφεί στις πληθυσμιακές ομάδες, στο πρόγραμμα του κόμματος, αλλά και στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια, με πρώτο και καλύτερο αυτό που θεωρείται «καθρέπτης»… Έτσι, τόσο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όσο και εκείνα που έχουν να κάνουν με τις περιφέρειες βρίσκονται ανοικτά στο τραπέζι του προέδρου της Ν.Δ. και των επιτελών του. Ο όλος σχεδιασμός του κόμματος της Ν.Δ. είναι επί της ουσίας εκλογικός, κάτι που αναπόδραστα έχει ανοίξει το ζήτημα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Η διεύρυνση, την οποία εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, έχει ήδη ξεκινήσει, κυρίως παρασκηνιακά, με επιλογές που θέλει να σηματοδοτούν άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, αρκετοί εκ των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δρομολογούν την υποψηφιότητά τους. Για παράδειγμα, ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Καβάλα και ο Κώστας Κυρανάκης στη Β’ Αθήνας.

Και άλλες προσχωρήσεις…

Μετά την προσχώρηση Καλλιάνου (Ένωση Κεντρώων), αλλά και την προ των πυλών προσχώρηση Φωτήλα (Ποτάμι), οι πληροφορίες της «Α» κάνουν λόγο για προοπτική προσχώρησης κι άλλων εν ενεργεία βουλευτών. Όπως έχει ξαναγράψει κατ’ αποκλειστικότητα η «Α», ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ), έχει ήδη κλειδώσει, ενώ αποτελεί και «κοινοβουλευτικός σύμβουλος» του προέδρου της Ν.Δ.

Η ίδια πληροφόρηση υπάρχει και για έναν ακόμη εν ενεργεία βουλευτή του Ποταμιού, για τον οποίο το RPNtv.gr είχε αποκαλύψει προ μηνών ότι θα αποτελέσει και πρόβλημα στο εσωκομματικό μέτωπο, καθώς προέρχεται από τον Νομό Ροδόπης, και αποτελεί «casus belli» για τους Καραμανλικούς το γεγονός να διακυβευθεί και πάλι η πιθανότητα εκλογής του Ευριπίδη Στυλιανίδη…

Περισσότερα και αποκαλυπτικότερα, τόσο από το κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις εξελίξεις και τις στρατηγικές που δρομολογούνται, μπορείτε να διαβάσετε στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο αυτό (22-23 Οκτωβρίου 2016).  

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια