Ο Βρετανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «ευκαιρία» για την ΕΕ την εκλογή Τραμπ

227

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον εκτίμησε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να «προδικάζει» πώς θα είναι η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας ότι η εκλογή του αποτελεί «μια ευκαιρία» για την ΕΕ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως το έχω ήδη πει, είναι κάποιος με τον οποίο μπορούμε να συζητήσουμε και πιστεύω ότι (η εκλογή του) ενδέχεται να είναι κάτι καλό για τη Βρετανία, αλλά και για την Ευρώπη», δήλωσε ο Τζόνσον προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Χθες Κυριακή ο Τζόνσον δεν συμμετείχε σε μια σύνοδο των ομολόγων του της ΕΕ που ήταν αφιερωμένη στις επιπτώσεις της εκλογής Τραμπ, εκτιμώντας ότι είναι «ανώφελη» μια τέτοια συζήτηση σε αυτό το στάδιο, την ώρα που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει την εξωτερική του πολιτική.

«Δεν έχουν περάσει παρά μερικές ημέρες από τις εκλογές, πιστεύω ότι πρέπει όλοι να περιμένουμε και να δούμε τι θα βάλουν στο τραπέζι», εξήγησε ο Τζόνσον αναφερόμενος στην μελλοντική κυβέρνηση Τραμπ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια