Ο Βαρουφάκης εξηγεί πώς αντιμετώπιζε το στρες στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις

365

Τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν το άγχος και το στρες όσο βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, περιέγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Business Insider.

Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε για το στρες που ένιωθε όταν ανέλαβε την κρίσιμη διαπραγμάτευση κατά την πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015, και πώς κατόρθωνε να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της αθέτησης πληρωμών.

«Δεν πίστευα ότι τέτοιο στρες ήταν πιθανό. Το να αναλαμβάνεις το υπουργείο Οικονομικών και να σου λένε ότι έχεις 11 ημέρες πριν τη χρεοκοπία, αυτό σε κρατάει ξύπνιο. Στην πραγματικότητα, δε κοιμάσαι ποτέ», δήλωσε.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι η αδρεναλίνη ήταν αυτό που τον ωθούσε να συνεχίζει αλλά και το αίσθημα ευθύνης προς τα εκατομμύρια πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν.

«Η θεραπεία μου ήταν να πηγαίνω παντού με τη μοτοσυκλέτα μου -κάτι που έγινε θέμα στα μίντια και δε το καταλαβαίνω-, αλλά κυρίως επέλεγα το περπάτημα. Περπατούσα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου μόνο και μόνο για να συναντώ ανθρώπους στο δρόμο… Το ελιξίριο μου ήταν όταν μου έδιναν κουράγιο…», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια