Ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία γράφουν οι Financial Times

456

Να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς τη Ρωσία ήθελαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ για τη θέση της ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο, όπως γράφουν οι Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» την κοινή γραμμή, ζητώντας συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προκαλώντας την αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάθισαν για το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων για τη Ρωσία και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό σήμα στο Κρεμλίνο για την θέση της Ανατολικής Ευρώπης στην «αγκαλιά» της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας» σημειώνουν οι FT και συμπληρώνουν : Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου επανέλαβαν τις προσεκτικά εκφρασμένες δεσμεύσεις για ενότητα –μέχρι που μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε αντίθεση με τους άλλους, είπε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε τη θέση του Αλέξη Τσίπρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο. Ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, για να του απαντήσει ο αμερικανός πρόεδρος ότι σε αυτό πρέπει να βοηθήσει «ο φίλος σου ο Πούτιν».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια