Ουσιαστική παρέμβαση από την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού ζητά ο Μητσοτάκης

656

Σημαντικές οι ευθύνες της Τουρκίας για το Κυπριακό, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδης. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζήτησε λύση λειτουργική και βιώσιμη σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο. Κατηγόρησε την Άγκυρα ότι οι πρακτικές της τις τελευταίες ημέρες δεν είναι εποικοδομητικές.

Πίστωσε  εποικοδομητική στάση και βούληση στην Κυπριακή πλευρά,  η οποία όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «είναι γνωστή και καταγεγραμμένη». Μάλιστα κάλεσε και την άλλη πλευρά να έχει ανάλογη στάση. «Και όταν λέμε από την άλλη πλευρά εννοούμε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία ως κατοχική δύναμη μπορεί να επιβάλλει, τελικά, τη βούλησή της στην Τουρκο – Κυπριακή πλευρά» σημείωσε ο κ Μητσοτάκης ενώ κάλεσε τον ΟΗΕ να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τις πρακτικές της Άγκυρας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια