Οριακές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

435

Οριακά πτωτικά τερμάτισαν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, εν μέσω των προσδοκιών περί περαιτέρω χαλάρωσης των νομισματικών πολιτικών.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,15%, στις 6.670 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση κατά 0,33%, στις 9.930 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,09%, στις 4.335 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,38%, στις 8.473 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 1,15%, στις 16.527 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφάνισε απώλειες κατά 0,13%, στις 335,83 μονάδες.

Στο μεταξύ, βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών, εμφανίστηκε το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντόαν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο CNBC. «Εργαζόμαστε σκληρά με την Κομισιόν και είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα έχουμε συμφωνία», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός.

Από την πλευρά του, το ενδεχόμενο επιβολής μηδενικών προστίμων στην Ισπανία και την Πορτογαλία άφησε ανοιχτό ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1». «Εάν οι δύο χώρες παράσχουν επαρκείς εγγυήσεις, ότι θα περιορίσουν τις δαπάνες τους, τότε η Κομισιόν θα μπορούσε να επιβάλει μηδενικά πρόστιμα», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Ecofin για την έναρξη της διαδικασίας κυρώσεων.

Την ίδια ώρα, σημαντική πτώση εμφάνισε τον Μάιο, η βιομηχανική παραγωγή στις χώρες της Ευρωζώνης και της Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα, έναντι του Απριλίου, παρουσίασε πτώση κατά 1,2% στην Ευρωζώνη και κατά 1,1% στην Ε.Ε. Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015 ωστόσο, κατεγράφη αύξηση κατά 0,5% και 1,1% αντίστοιχα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια