ΟΟΣΑ: Πιο δυστυχισμένος λαός οι Έλληνες

406

Από τους πιο δυστυχισμένους λαούς η Ελλάδα, σύμφωνα με βάση τον Δείκτη Καλύτερης Ζωής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, με βάση την κατάταξη του ΟΟΣΑ με τίτλο «Better Life Index», η οποία μελετά 11 πεδία ευημερίας στα 38 κράτη μέλη του Οργανισμού οι Έλληνες είναι εκ των λιγότερο ικανοποιημένων από τη ζωή τους.

Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από τους Έλληνες μετέχοντες στην έρευνα να βαθμολογήσουν τη γενική ικανοποίησή τους από τη ζωή τους σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, εκείνοι έδωσαν ένα βαθμό 5,6, ο οποίος υπολείπεται του μέσου όρου του ΟΟΣΑ που είναι το 6,5.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα το μέσο νοικοκυριό στην Ελλάδα έχει καθαρό προσαρμοσμένο διαθέσιμο εισόδημα 18 099 δολάρια το χρόνο, λιγότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (29.016 δολάρια το χρόνο). Υπάρχει δε ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και φτωχότερων, καθώς το κορυφαίο 20% του πληθυσμού κερδίζει έξι φορές περισσότερα από όσο το ασθενέστερο 20% του πληθυσμού.

Όσον αφορά στην απασχόληση, μόλις το 49% των ατόμων ηλικίας 15 έως 64 ετών στην Ελλάδα έχουν αμειβόμενη εργασία, κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 66%, επίδοση που είναι η χαμηλότερη μεταξύ των μελών του Οργανισμού. Περίπου το 58% των ανδρών έχει αμειβόμενη εργασία, σε σύγκριση με το 41% των γυναικών.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια