Ομολογία αποτυχίας από Κοντονή

20 μήνες μετά την έναρξη της θητείας του, διέκοψε πάλι το ποδόσφαιρο – Πώς ακύρωσε τον νόμο που ο ίδιος δημιούργησε! - Στον αέρα οι εμπορικές συμφωνίες που συνδέονται με την έναρξη του πρωταθλήματος

664
  • Ο υφυπουργός Αθλητισμού «παίζει» με τις δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων

Ο Σταύρος Κοντονής έχει πιάσει το ποδόσφαιρο… από τον λαιμό και το οδηγεί σε πλήρη ασφυξία και απαξίωση. Όσο καλόπιστος και αν θέλει να είναι κάποιος, δεν είναι δυνατόν να κλείσει τα μάτια στο συνεχιζόμενο πραξικόπημα με θύμα το λαοφιλές άθλημα. Ο «υφυπουργός του λουκέτου» με τις σούπερ σκανδαλώδεις αποφάσεις του δείχνει ότι… χορεύει στους ρυθμούς των ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, που –παρά την προπαγάνδα τους και τη συνεχιζόμενη λάσπη εναντίον της Ομοσπονδίας– χάνουν τις εκλογές της ΕΠΟ και τους έχει πιάσει πανικός.

Οι Ενώσεις τούς γυρίζουν μία-μία την πλάτη, όμως ο Κοντονής βρίσκεται στον κόσμο των «υποβολέων» του, όπως ανέφερε σχετικά και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει εκτός από το ότι έφτιαξε νόμο για να γίνει υπερυπουργός, πως αποφασίζει ως… ηγέτης των τριών ΠΑΕ και παράλληλα ως ηγέτης της αντιπολίτευσης της Ομοσπονδίας; Πού θα ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι εξυγιαντές αν δεν είχαν τον Κοντονή να τους παίρνει στα σοβαρά; Είναι εξωφρενικό να ταυτίζονται πλήρως οι απόψεις τους και να μη διαφέρουν σε τίποτα.

Η… κοινή ανακοίνωση

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα –με μικρή διαφορά ώρας– ανακοινώσεις ότι δεν θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, με αφορμή τους πίνακες των διαιτητών της Superleague, και ο Κοντονής έσπευσε να αναβάλει κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Να μην ξεχάσουμε και το… κώλυμά του με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, όπου θέλει να επιβάλει δική του σύνθεση, παραβιάζοντας κάθε όριο αυτοδιοίκητου. Άραγε, η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή; Μια δικαστική λειτουργός από κάποια άλλη έχει διαφορά; Ειδικά στην περίπτωση του ποδοσφαίρου οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι, ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν είναι πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο. Ακολουθούν η Επιτροπή Εφέσεων και το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ακόμη, δεν περνά απαρατήρητο ότι στην απόφαση για την αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ο Κοντονής δεν επικαλείται δικές του απόψεις για τις αλλαγές στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Επίσης, δεν περνά απαρατήρητο ότι πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση όχι με βάση τον δικό του νόμο (4326/2015) που τον πολυδιαφήμισε ότι θα έβαζε τέλος στη βία, επειδή απαιτείτο και η σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ. Ο λόγος είναι ότι FIFA και UEFA τού ζήτησαν να αλλάξει και για αυτόν τον λόγο πενταμελές κλιμάκιο έρχεται στην Αθήνα στις 29 Αυγούστου.

Ο Κοντονής έστειλε στα… σκουπίδια τον νόμο του και αιτιολογεί την απόφασή του για το νέο «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο, μετά το Κύπελλο, επικαλούμενος το άρθρο 5 του νόμου Γερουλάνου (4049/2012). Όμως, αφενός αυτή η διάταξη δεν προβλέπει ξεκάθαρα αναβολή αγωνιστικής, παρά «λήψη κάθε πρόσφορου προληπτικού μέτρου, αν τούτο κρίνεται αναγκαίο, για την αποτροπή σοβαρής διατάραξης της δημόσιας τάξης», αφετέρου, για να ληφθούν μέτρα κατά της βίας, σύμφωνα με τον νόμο Γερουλάνου, θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί επεισόδια. Επιπλέον, προηγούνται και άλλα… στάδια μέχρι τη λήψη «κάθε πρόσφορου προληπτικού μέτρου», όπως απαγόρευση μετακίνησης ή διάθεσης εισιτηρίων κ.λ.π.

Εκτεθειμένες είναι και η ΔΕΑΒ, αλλά και η Αστυνομία. Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» επεισόδια; Γλίστρησε κάποιος σε κάποια παραλία; Άλλωστε, δουλειά της αστυνομίας είναι η πρόληψη. Και τι επεισόδια θα μπορούσαν να γίνουν σε ματς με αντιπάλους όπως αυτοί τις πρεμιέρας; Για τη ΔΕΑΒ ουδεμία έκπληξη. Είναι δεκανίκι του κάθε υφυπουργού και γι’ αυτό άποψη αρκετών είναι πως ο ρόλος της παρομοιάζεται με… γλάστρα. Οι μόνες φορές –όλως τυχαίως πάντα– που αυτή η επιτροπή ακούγεται είναι όταν την… χρειάζεται κάποιος υφυπουργός. Ποτέ δεν έχει κάνει απολογισμό του έργου της, επειδή δεν υπάρχει!

Άνθρωποι στον δρόμο

Ο Κοντονής και οι συν αυτώ αδιαφορούν για την ουσία. Αδιαφορούν για το γεγονός ότι οι περίπου 450.000 άνθρωποι που ζουν από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα πληγούν. Αλήθεια, όμως, έχει καταλάβει ο ίδιος ότι εδώ και είκοσι μήνες είναι κυβέρνηση και όχι… αντιπολίτευση; Είκοσι ολόκληροι μήνες έχουν περάσει. Και επιμένει στα ίδια. Για το ποδόσφαιρο της «διαφθοράς». Για την… ακολασία της μπάλας. Για το αντικείμενο της διαφθοράς, της καχυποψίας, της βίας. Τι έχει κάνει, λοιπόν, ο ίδιος για να το αλλάξει αυτό; Ανοίγει και κλείνει κερκίδες οργανωμένων οπαδών όποτε το αποφασίσει. Αναβάλλει αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Διέσυρε τον θεσμό του κυπέλλου, όντας ο πρώτος που αποφάσισε τη διεξαγωγή του τελικού κεκλεισμένων των θυρών. Μας έφτασε στα πρόθυρα του Grexit.

Σε τι ακριβώς συνέβαλαν όλες αυτές οι αποφάσεις του, για να γίνει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας καλύτερο; Ποια ακριβώς είναι η επιτυχία της αποστολής του; Να θυμηθούμε το «φιάσκο» της συνάντησης των τεσσάρων ιδιοκτητών των μεγάλων κλαμπ; Να θυμηθούμε εκείνο το φοβερό «τρικ» να γίνει ο τελικός του κυπέλλου με παιδιά στις κερκίδες, σε περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά; Να θυμηθούμε την απόφαση για «κεκλεισμένων των θυρών» σε Πλατανιάς – Λεβαδειακός, όταν τρεις μέρες μετά έγινε με 60.000 κόσμο, τον Μάρτη του 2015, ο προημιτελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ;

Τι έχει καταφέρει ακριβώς ο Σταύρος Κοντονής; Έπειτα από είκοσι ολόκληρους μήνες; Σίγουρα έχει κερδίσει την επωνυμία, μιας και η βάση δεδομένων του πρώτου σε δημοφιλία σπορ είναι τεράστια. Κάτι άλλο, όμως; Ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει; Και πώς ακριβώς έχει συμβάλει ο ίδιος να βάλει έστω ένα λιθαράκι για να γίνει το ποδόσφαιρο καλύτερο; Σε τι διαφέρει με τους προκατόχους του;

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στο οποίο επιθυμούν να βάζουν τα χρήματά τους οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Superleague; Για αυτό το ποδόσφαιρο εργάζονται τόσοι άνθρωποι;» αναρωτιέται. Ποιον ακριβώς ρωτά, όμως; Αν το πρωτάθλημα είναι «κάλπικο» και εξευτελίζει τη χώρα, όπως ο ίδιος εκτιμά, μήπως πρέπει τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού να την αναλάβει κάποιος που πέρα από «διαπιστώσεις» έχει και προτάσεις;

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια