Ολυμπιακοί Αγώνες: Κινδυνεύουν από τα μολυσμένα νερά του Ρίο οι αθλητές [Φωτο]

1004

Αηδία προκαλεί η κατάσταση στη οποία βρίσκονται τα νερά του Ρίο ντι Τζανέιρο και στα οποία μόλις σε λίγες μέρες από τώρα θα πρέπει να αγωνιστούν οι ι κωπηλάτες, οι ιστιοπλόοι και ακόμα χειρότερα οι αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης, που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ρίο - μόλυνση νερώ - Ολυμπιακοί ΑγώνεςΑπορρίμματα κάθε λογής, περιττώματα, ακόμα και κομμένα ανθρώπινα μέλη λυμαίνουν τα νερά της Μαρίνα ντα Γκλόρια, στην Ακτή Γκουαναμπάρα και στην περίφημη παραλία της Κόπα Καμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου θα διεξαχθούν αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ρίο - μόλυνση νερώ - Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό προκαλούν σοκ από τον βαθμό των ρύπων που βρίσκονται στις θάλασσες της Βραζιλίας, στις οποίες καλούνται να αγωνιστούν χιλιάδες κορυφαίοι αθλητές.

Ρίο - μόλυνση νερώ - Ολυμπιακοί Αγώνες

Το ιατρικό προσωπικό έχει προειδοποιήσει τους αθλητές να μην ανοίγουν το στόμα τους στο μολυσμένο νερό για να αποφύγουν σοβαρές ασθένειες, ενώ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας, στους ιστιοπλόους και στους σέρφερς να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί, αφού τα νερά είναι πολύ πιο μολυσμένα από ότι αρχικά είχαν υποπτευθεί.

Guanabara bay polution

Κυβερνητικοί και επιστημονικοί έλεγχοι έδειξαν ότι τα νερά της πόλης περιέχουν ακόμα και «σούπερβακτήρια», ενώ η διάσημη παραλία της Ιπανέμα ίσως να αποτελεί κι αυτή πηγή κινδύνου για τους τουρίστες.

Ρίο - μόλυνση νερώ - Ολυμπιακοί Αγώνες

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια