Ολοταχώς πάει για λουκέτο το MEGA

1257

Η αντίστροφη μέτρηση για το MEGA έχει αρχίσει… Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν οι εργαζόμενοι, σε συνδυασμό με την αδυναμία των μετόχων να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το τελεσίγραφο των τραπεζών, οι οποίες έκλεισαν τις πιστωτικές γραμμές προς την «Τηλέτυπος» απαιτώντας παράλληλα την καταβολή άμεσα 11 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστούν επισφαλή και μάλλον αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του καναλιού. Οι φιλόδοξες πρωτοβουλίες για δήθεν επενδυτικό σχήμα που θα αναλάμβανε την εξυγίανση του καναλιού αποδείχθηκαν παρελκυστικές τακτικές και σκόπευαν στην… αγορά χρόνου εν όψει του επικείμενου διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Απλήρωτοι

Οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν το δεύτερο δεκαπενθήμερο και οι υψηλόμισθοι ολόκληρο το μηνιάτικο, ούτε υπάρχει κάποια χρονική δέσμευση από την πλευρά της διοίκησης του καναλιού για την εξόφληση των δεδουλευμένων. Είναι επίσης αμφίβολο αν θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα, αφού οι πιστωτικές γραμμές από τις τράπεζες έχουν κλείσει ολοσχερώς και οι μέτοχοι που θα έβαζαν ζεστό χρήμα παραμένουν άφαντοι. Κάποια μικροποσά από διαφημίσεις ακόμα και να εισπραχθούν θα δεσμευτούν από τις τράπεζες, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας, που είχε ως αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και την… ενημέρωση των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κανάλι. Διότι οι αρμόδιοι παράγοντες του σταθμού δεν είναι σε θέση να δεσμευτούν απέναντι στους εργαζομένους, με δεδομένο ότι στο ταμείο του καναλιού δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνουν τώρα οι πιστώτριες τράπεζες. Μετά τη λήξη του τελεσιγράφου για την καταβολή των 11.000.000 ευρώ που χρειάζονται άμεσα για τη λειτουργία του καναλιού, ανεξαρτήτως της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 23 εκατομμυρίων ευρώ, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Το πιθανότερο σενάριο είναι να απαιτήσουν αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τηλέτυπος» και να αναθέσουν σε δικούς τους τεχνοκράτες την εξυγίανση του καναλιού. Το δεύτερο σενάριο είναι να αφήσουν το κανάλι να πτωχεύσει, κάνοντας ταυτόχρονα απαιτητά το σύνολο των δανείων από τους μετόχους οι οποίοι τα είχαν εγγυηθεί. Και τα δύο σενάρια δρομολογούν εξελίξεις στο MEGA. Μάλιστα, μετά την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το πιθανότερο είναι τόσο οι μέτοχοι όσο και οι τράπεζες να αφήσουν το κανάλι να κλείσει, αφού σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο όταν είναι φορτωμένο με θαλασσοδάνεια που αγγίζουν τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια