Ολοταχώς για τη δημοπρασία των αδειών

624

 

Συνεχίζει απτόητη για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των σταθμών εθνικής εμβέλειας η κυβέρνηση. Αναθέτοντας στη Singular Logic (πρώην ΔΕΛΤΑ Πληροφορική) το πληροφοριακό σύστημα της δημοπρασίας των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας στενεύουν τα περιθώρια αναβολής του διαγωνισμού. Αμέσως μετά η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προκηρύξει πρώτα τις περιφερειακές άδειες για όλη τη χώρα και στη συνέχεια τις θεματικές εθνικής εμβέλειας.

Η ανάθεση έγινε από τη ΓΓΕΕ στη Singular Logic έναντι ποσού 39.900 ευρώ πλέον ΦΠΑ και έτσι ξεπεράστηκε το εμπόδιο που είχε προκύψει από τον άγονο πρόχειρο διαγωνισμό. Η εταιρεία, που έχει την εμπειρία των εκλογικών διαδικασιών της χώρας, θα δημιουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο, και αφού ανακοινωθεί –ως την Τετάρτη– η λίστα των συμμετεχόντων, θα ξεκινήσει η δημοπρασία. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την ολοκληρώσει και να εισπράξει τα έσοδα από την εκχώρηση των αδειών στους υποψήφιους επενδυτές.

Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση πως θέλει να προκαταλάβει την απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται να εκδοθεί τον Οκτώβριο, όμως μέχρι στιγμής οδηγό αποτελεί η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, που απορρίπτει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και επιβάλλει στην κυβέρνηση την τάχιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας, επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος, χωρίς να αναγνωρίζει ζημία σε όσους σήμερα εκπέμπουν χωρίς άδεια. Το επόμενο διάστημα είναι πάντως κρίσιμο και είναι πιθανόν να μην ξεκινήσει η δημοπρασία. Γιατί; Π.χ., να υπάρξει εμπλοκή στο πληροφορικό σύστημα, ώστε να μην προχωρήσει.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια