Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Ειδομένη

397

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των δύο εναπομεινάντων καταυλισμών στην περιοχή της Ειδομένης.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση περιελάμβανε 11 λεωφορεία, με 630 πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Μπαγκλαντές, τη Δυτική Σαχάρα και το Ιράκ, που αναχώρησαν με προορισμό τα κέντρα φιλοξενίας σε Βαγιοχώρι, Οινόφυτα και στο εργοστάσιο της Σόφτεξ, στο Κορδελιό. Η επιχείρηση διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα, ενώ στο πλαίσιό της έγιναν και οχτώ προσαγωγές ξένων (πέντε Γερμανοί, δύο Ισπανοί κι ένας Πολωνός).

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, με τη μεταφορά 1.158 προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι).

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια