Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στο επίκεντρο της επικοινωνίας Τσίπρα-Γιλντιρίμ

370

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που εμπλέκονται με το πραξικόπημα στην Τουρκία και το μεσημέρι του Σαββάτου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ζητώντας άσυλο από τη χώρα μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Τούρκο ομόλογο του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι τα αιτήματα ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ευχόμενος να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η ομαλότητα στη γείτονα χώρα, εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη δημοκρατία, τη συνταγματική νομιμότητα και την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία .

Μάλιστα, και οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι η προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τη στήριξη της Ελλάδας προς την Τουρκία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς και για την άμεση επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου με το οποίο έφτασαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί στην Αλεξανδρούπολη.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια