«Οι τέσσερεις άδειες κατοχυρώνουν υγιές περιβάλλον και βιώσιμα σχήματα»

551

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, ακόμα και αν είναι προμηθευτής του Δημοσίου» απάντησε σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον Σκάι.

«Κι αυτό γιατί το καθεστώς του βασικού μετόχου στην Ε.Ε., όπως διαμορφώθηκε από τις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ και των διαπλεκομένων συμφερόντων την προηγούμενη δεκαετία, επιτρέπει τη συμμετοχή στα ΜΜΕ και τη λήψη έργων από το Δημόσιο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη διαπλοκή είναι να κατοχυρώσουμε τη βιωσιμότητα του σχήματος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Γιατί επιλέγει η κυβέρνηση τον αριθμό των μόλις 4 αδειών; «Αντιμετωπίζουμε το τρίγωνο της διαπλοκής: πολιτικοί – ΜΜΕ – τράπεζες. Οι τέσσερεις άδειες κατοχυρώνουν υγιές περιβάλλον και βιώσιμα σχήματα» απάντησε και έδωσε τη δική του εξήγηση: Η διαφημιστική πίτα είναι περίπου 200 εκατ. ετησίως. Το λειτουργικό κόστος ενός βιώσιμου καναλιού είναι περίπου 50 εκατ. Έτσι προκύπτουν οι τέσσερεις άδειες. Το Μega, με μετόχους τρεις από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες, δεν είναι βιώσιμο. Δεν φιμώνουμε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια