Οι Ρώσοι βάζουν πλάτη στον Σαββίδη!

- Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η τακτοποίηση της προέλευσης των χρημάτων του!

427

Φαίνεται πως η απόκτηση του ΟΛΘ έρχεται να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις Σαββίδη με την κεντρική ρωσική εξουσία και να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο σχέσεων. Καλά ενημερωμένες πηγές από διπλωματικούς κύκλους επισημαίνουν τη μεγάλη σημασία που έχει δώσει η Μόσχα στην απόκτηση από τον Ρώσο ολιγάρχη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Και τούτο διότι ο ΟΛΘ εντάσσεται στα ρωσικά γεωπολιτικά σχέδια και θεωρείται κομβικής σημασίας για τα συμφέροντα της Μόσχας, κάτι που καταδεικνύεται και από την ισχυρή αντίδραση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η απόκτηση του ΟΛΘ αποκαθιστά τις σχέσεις Ιβάν Σαββίδη και Μόσχας, που ήταν τεταμένες σε βαθμό που ο Πρόεδρος Πούτιν στην τελευταία επίσκεψή του στο Άγιον Όρος είχε αρνηθεί να συναντηθεί ιδιαιτέρως με τον Ρώσο ολιγάρχη, παρά την επιμονή προς αυτή την κατεύθυνση του ηγουμένου Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου.

Επιπροσθέτως, η αποκατάσταση των σχέσεων με την κεντρική εξουσία εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τον Σαββίδη ιδίως όσον αφορά στο εκκρεμές ζήτημα της προέλευσης των κεφαλαίων του που μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί αχίλλειος πτέρνα όσον αφορά επενδύσεις και συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς που προϋποθέτουν πόθεν έσχες και έκδοση εγγυητικών επιστολών.

Οι ίδιοι κύκλοι είναι κατηγορηματικοί πως πλέον η Μόσχα θα ρίξει φως διαφάνειας στην προέλευση κεφαλαίων του Ιβάν Σαββίδη, θα του τακτοποιήσει δηλαδή τα ανοικτά ζητήματα και το γεγονός τούτο εκτιμάται ότι θα τον διευκολύνει αφάνταστα στην επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του σε πολλά κρίσιμα επίπεδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια