Οι Ολλανδοί απαγόρευσαν προσγείωση πτήσης του Τσαβούσογλου – Ερντογάν: Είναι Ναζί

264

Απαγόρευσε η ολλανδική κυβέρνηση την προσγείωση της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως θα μεταβεί στο Ρότερνταμ, παρά την απαγόρευση να απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση υποστήριξης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην πόλη.

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Γι’ αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Ο δήμαρχος το Ρότερνταμ, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, είχε ανακοινώσει πως ο κ. Τσαβούσογλου δεν μπορεί να κάνει εκστρατεία στην ολλανδική πόλη προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη Τούρκων της Ολλανδίας εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου στην Τουρκία.

«Απομεινάρια των Ναζί, φασίστες» αποκάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τους Ολλανδούς.

Και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή τούρκων αξιωματούχων σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια