Οι κρίσιμες επαφές Ψυχάρη για τη σωτηρία του ΔΟΛ

601

Σειρά επαφών πραγματοποίησε το τελευταίο τριήμερο ο Σταύρος Ψυχάρης, στην εναγώνια προσπάθειά του να βρει λύση για τη σωτηρία του ΔΟΛ. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι συναντήσεις που είχε με δύο επιχειρηματίες, αλλά και με έναν γνωστό εκδότη που έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Ο Σταύρος Ψυχάρης αναζητεί επειγόντως χρηματοδότη, στρατηγικό επενδυτή, ενώ παράλληλα επιχειρεί να λύσει και τα προβλήματα με τις τράπεζες.

Στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται η ολοκληρωτική κατάρρευση του ιστορικού συγκροτήματος.

Σχέδιο εξυγίανσης

Πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του ΔΟΛ έχουν αναλάβει και κάποια κορυφαία στελέχη του συγκροτήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο εξυγίανσης, και στην περίπτωση που βρεθεί επενδυτής θα τεθεί σε εφαρμογή. Το σχέδιο προβλέπει μείωση των λειτουργικών εξόδων μέσω εθελουσίας εξόδου εργαζομένων και περικοπές στα μισθολόγια των υψηλόμισθων.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση για τη σωτηρία του ΔΟΛ χρειάζονται επειγόντως νέα κεφάλαια, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συγκροτήματος μέχρι το τέλος του ’17.

Πλειοψηφικό πακέτο και μάνατζμεντ

Ο Σταύρος Ψυχάρης αποκλείει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει ο ίδιος νέα κεφάλαια. Όπως ισχυρίζεται, έχει βάλει ήδη 100 εκατομμύρια ευρώ για να κρατήσει όρθιο το συγκρότημα στα χρόνια της κρίσης και έχει εξαντληθεί οικονομικά. Εμφανίζεται διατεθειμένος να δώσει το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά και τη διοίκηση, στην περίπτωση κατά την οποία βρεθεί στρατηγικός επενδυτής και τοποθετήσει τα κεφάλαια που απαιτούνται, για να απεγκλωβιστεί ο ΔΟΛ από την κατάσταση οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχει περιέλθει.

Πρωτοβουλία-έκπληξη

Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να εκδηλωθεί μια σοβαρή πρωτοβουλία για τη σωτηρία του ΔΟΛ. Δεν αποκλείεται να διαμορφωθούν συμμαχίες και σε εκδοτικό επίπεδο, με συμμετοχή πάντα και επιχειρηματιών.

Οι εργαζόμενοι, μετά το σοκ που προκάλεσε το τελεσίγραφο Ψυχάρη για ενδεχόμενο κλείσιμο του ΔΟΛ στις 15 Οκτωβρίου, αγωνιούν για τις εξελίξεις, αλλά απορρίπτουν κάθετα το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε άμεσο κλείσιμο του συγκροτήματος.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια