Οικογενειακές ιστορίες της Πόπης Τσουκάτου

Ατομική έκθεση φωτογραφίας στην Γκαλερί 7 από 31 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου

610

 

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου η Γκαλερί 7 παρουσιάζει την 5η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου, με τίτλο «Consanguinity».

Η Πόπη Τσουκάτου οικειοποιείται φωτογραφίες του οικογενειακού και του ευρύτερου συγγενικού και φιλικού της κύκλου από περασμένες δεκαετίες, κυρίως του ’50 και του ’60, επεμβαίνοντας χρωστικά κατά τόπους, προκειμένου να δημιουργήσει μια αυτούσια memory lane. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι αναφορές των έργων της αντανακλούν τις αρχετυπικές επιρροές καταγωγής, ανατροφής, ιστορίας, γεωγραφίας, τόπου, κοινωνικής ένταξης και προσωπικής κουλτούρας, οι οποίες επικαλούνται τη συλλογική και κοινωνική μνήμη.

tsoukatou_axia3

Η Πόπη Τσουκάτου παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στον «Φωτογραφικό Κύκλο» του Πλάτωνα Ριβέλλη και στο International Centre of Photography της Νέας Υόρκης. Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 4 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας. Το 2011 συμμετείχε στην Art Athina. Έργα της έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στην Brick Lane Gallery του Λονδίνου, καθώς και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. To 2014 κυκλοφόρησε βιβλίο με φωτογραφίες της με τίτλο «People World» (εκδόσεις Cube Art Editions).

tsoukatou_axia4 tsoukatou_axia5


Info

Γκαλερί 7, Σόλωνος 20, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 31/1 έως 18/2

Επιμέλεια έκθεσης: Σταύρος Καβαλλάρης

tsoukatou_axia1

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια