ΟΗΕ: Ζητά την έγκριση της Συρίας για ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένες περιοχές

781

Την έγκριση της Συρίας αναμένεται να ζητήσει ο ΟΗΕ την Κυριακή,  προκειμένου να προχωρήσει η επιχείρηση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος σε περιοχές που τελούν υπό πολιορκία, με βάση δηλώσεις του επικεφαλή των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού, Στίβεν Ο’ Μπράιεν.

Ειδικότερα, ο Ο’ Μπράιεν τόνισε ότι είναι αναγκαία η έγκριση της Δαμασκού προκειμένου να προωθηθούν αεροπορικώς τρόφιμα και φάρμακα στους πολιορκημένους αμάχους. Η Γαλλία, που προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτόν τον μήνα, έκανε έκκληση στη Ρωσία να ασκήσει πιέσεις στη Δαμασκό ώστε το συριακό καθεστώς να διευκολύνει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 600.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ζουν σε 19 ζώνες ή κοινότητες περικυκλωμένες από τους εμπόλεμους, κυρίως από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις ενώ άλλα 4 εκατομμύρια βρίσκονται σε ζώνες όπου η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ασιτία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια