«Ξεψαχνίζουν» νυν και πρώην στην Banca Monte dei Paschi

612

 

Οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας ερευνούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Banca Monte dei Paschi di Siena, Fabrizio Viola, και τον πρώην πρόεδρο της τράπεζας, Alessandro Profumo, για πιθανά ψευδή λογιστικά στοιχεία και χειραγώγηση της αγοράς, σε σχέση με συναλλαγές παραγώγων του παρελθόντος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Wall Street Journal».

Οι πηγές αυτές σημειώνουν πως η έρευνα γίνεται κατόπιν αγωγής που κατέθεσαν ορισμένοι μέτοχοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπέστησαν απώλειες στα holdings τους στην τράπεζα λόγω της λανθασμένης καταγραφής δύο παραγώγων, πριν από αρκετά χρόνια.

Οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου διενεργούν επίσης και άλλες έρευνες αναφορικά με τις δύο συναλλαγές, στις οποίες εμπλέκονται πρώην στελέχη της τράπεζας, που αρνούνται την αδικοπραξία.

Η εν λόγω τράπεζα έχει βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη μάτι του κυκλώνα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ήδη εχει συνάψει συμφωνία με την ΕΚΤ για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων σε βάθος τριετίας.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια