Ξεκινούν νέες «πυρετώδεις» συσκέψεις στο Μαξίμου για τη Διαπραγμάτευση

956

Τις πρώτες αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του, μετά την σύντομη πασχαλινή ανάπαυλα, θα έχει σήμερα (Τρίτη 3/5), από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μαΐου, που ως στόχο του έχει την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση, παρότι τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες συνεχίζουν να είναι αποθαρρυντικά (βλ. σχετικό δημοσίευμα από το Reuters).

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το RedPepperNews.gr η κυβέρνηση θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και να αυξήσει την υποστήριξη που ήδη εκδηλώνεται από διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και σημαντικούς Ευρωπαίους αξιωματούχους (βλ. Μπενουά Κερέ), έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ, για νομοθέτηση εκ των προτέρων συγκεκριμένων μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός με δήλωσή του την Μεγάλη Πέμπτη είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ είχε σημειώσει, μιλώντας σε συνεργάτες του ότι«όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και εκτίθενται». Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει επίσης ότι τη στιγμή αυτή, η θέση της χώρας είναι εντός της Ευρώπης και «οι συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων είναι ισχυρότερες από κάθε άλλη φορά».

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν την ισχυρή υποστήριξη που έχει εκδηλωθεί από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές προς την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να ενισχυθεί με την συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων που θα γίνει περί τα τέλη Μαΐου στην Ρώμη.
Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Euractiv ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, τόνισε ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Γερμανοί θέλουν να δουν την Ελλάδα να βυθίζεται, όμως οι Σοσιαλιστές σκοπεύουν να τους εμποδίσουν».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια