Ξεκινά από την Πέμπτη το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης

401

Το εγγυημένο ποσό του επιδόματος ορίζεται για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό στα 200 ευρώ ανά μήνα. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού θα δίνεται προσαύξηση 100 ευρώ το μήνα και για κάθε ανήλικο μέλος επιπλέον 50 ευρώ.

Εκτός από οικονομική ενίσχυση, οι δικαιούχοι έχουν και άλλες ευκολίες, π.χ. στη φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση θα βελτιώσει και θα επεκτείνει το πρόγραμμα και θα το συμπεριλάβει στους προϋπολογισμούς έως το 2020.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους της χώρας. Στους υπόλοιπους 295 δήμους συνεχίζονται κανονικά τα μέτρα ανθρωπιστικής κρίσης ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της χώρας από το 2017.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια