Δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα – Έκαναν πίσω στην ΕΠΟ αλλά παραμένει αμετακίνητος ο Κοντονής

559

Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, και τις επαφές με FIFA-UEFA, από το υφυπουργείο Αθλητισμού διέρρεαν πως όχι απλώς δεν υπάρχει προοπτική να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά και ότι αναβολή της πρεμιέρας μπορεί να παραταθεί εκ νέου.

Συγκεκριμένα, τονίζονταν τα εξής:

«Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και τη συνταγματική τάξη. Με δολιχοδρομίες και εκ νέου παρανομίες όχι μόνο δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκταση της!»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι για τους οποίους ο Κοντονής δεν προτίθεται να αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος έχουν να κάνουν με την ματαίωση της πρωινής συνάντησης για τη διαιτησία, για την οποία δεν υπήρξε η παραμικρή βελτίωση ή αλλαγή, καθώς και το γεγονός ότι οι υπόδικοι παράγοντες της ΕΠΟ δεν παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας και παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.

Η ΕΠΟ κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου εκπλήρωσε ένα μέρος της συμφωνίας με τη FIFA κι αποφάσισε να επαναφέρει την προηγούμενη σύνθεση στην επιτροπή δεοντολογίας, που ως γνωστό αποτελούσε τον βασικότερο λόγο της αναβολής του πρωταθλήματος από την πλευρά του Σταύρου Κοντονή.

Όσον αφορά την υπόθεση των παραιτήσεων που αναμένονταν από τα μέλη της ΕΠΟ για το θέμα με την Κάρτα Υγείας, όπως έγινε γνωστό αποχώρησαν από τις θέσεις τους (όχι από μέλη) ο Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος) και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (Β Αντιπρόεδρος). Αντ΄ αυτών τοποθετήθηκαν οι Τζανόπουλος και Γαβριηλίδης, οι οποίοι πάντως πρόσκεινται στο στρατόπεδο της συμπολίτευσης.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν παραιτήθηκε κι όταν ρωτήθηκε μετά τη συνεδρίαση αν σκοπεύει να το κάνει, απάντησε: «Θα το κάνω αφού εξαντλήσω κάθε ένδικό μέσο».

Το πρωί της Τρίτης προκλήθηκε μεγάλη ένταση μετά την απόφαση του Γιώργου Γκιρτζίκη να ματαιώσει την προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΕ με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA.

Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε καθοριστεί για τις 11 το πρωί, ωστόσο, με επιστολή του προς τις ομάδες της Super League περίπου μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισθείσα επαφή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ενημέρωσε τους φορείς ότι η συνάντηση δεν θα γίνει!

Ακολούθησε η συνάντηση των αξιωματούχων των ανώτατων ομοσπονδιών με τον Σταύρο Κοντονή. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην κάνουν δηλώσεις έτσι ώστε να μη διαρρεύσουν προς τα έξω αυτά που συζήτησαν, μετά την άρνηση της ΕΠΟ να γίνει η συνάντηση των φορέων με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια