Ξεκίνησαν ήδη να ψηφίζουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι

417

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον, τον Ντόναλντ Τραμπ ή κάποιον από τους άλλους υποψήφιους προέδρους, καθώς στις περισσότερες Πολιτείες επιτρέπεται η ψήφος εκ των προτέρων.

Καθώς απομένουν 35 ημέρες μέχρι την 8η Νοεμβρίου, ακόμη δεν παρατηρείται ιδιαίτερη σπουδή των ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντας Μάικλ Μαντόναλντ, που ειδικεύεται στην ψήφο εκ των προτέρων, περίπου 130.00 άνθρωποι έχουν ψηφίσει, σε σύνολο 130 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Οι ψήφοι αυτές θα καταμετρηθούν μαζί με όλες τις υπόλοιπες, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν εκ των προτέρων με δύο τρόπους: είτε με επιστολική ψήφο, είτε αυτοπροσώπως, σε εκλογικά τμήματα που ανοίγουν πρόωρα σε 37 Πολιτείες. Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει τρία εκλογικά στην Αϊόβα ενώ στο Οχάιο θα ξεκινήσει η ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα. Η ψήφος μέσω ταχυδρομείου επιτρέπεται σε όλες τις Πολιτείες, αλλά σε 20 από αυτές οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία τους από την περιοχή ανήμερα των εκλογών. Τρεις Πολιτείες (Ουάσινγκτον, Όρεγκον και Κολοράντο) αποστέλλουν ψηφοδέλτια σε όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Στις εκλογές του 2012 σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων είχαν σταλεί πριν από την ημέρα των εκλογών.

Η εκ των προτέρων ψήφος δεν είναι μια καινούρια ιδέα, όμως όσο περνούν τα χρόνια αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Το 1996 μόνο το 10,5% των ψηφοφόρων είχε επιλέξει να ψηφίσει πριν από την επίσημη ημερομηνία των εκλογών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια