Ξέσπασε «ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Παυλόπουλο

768
Το νόμισμα ήταν δημιουργός του παρασκηνίου, όσο αφορά την δήλωση Μητσοτάκη. Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Adtech Ad

Είναι γνωστή η πολιτική απόσταση που χωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ενώ δεδομένες είναι και οι πολιτικές διαφορές μεταξύ των δύο προσώπων και έχουν εκφραστεί και στο πρόσφατο παρελθόν με ηχηρό τρόπο πάνω σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωση του κ. Παυλόπουλου για το νόμισμα και οι διευκρινίσεις που έδωσαν στη συνέχεια οι κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας δεν έδειχναν παρόλα αυτά σε πρώτη φάση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπαιρνε μέρος στην  άτυπη αυτή αντιπαράθεση που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τον πρωινό καφέ της Τρίτης στη Συγγρού, στον οποίο ο κ. Μητσοτάκης  δεν ήταν παρών, οι συνεργάτες του εκτίμησαν ότι «δεν χρειάζεται η ΝΔ να μπει σ’ αυτό το γαϊτανάκι». Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα κατά το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε μια δήλωση κατά την οποία άφηνε αιχμές κατά του κ. Παυλόπουλου στην λογική ότι με την συγκεκριμένη «ατυχή» δήλωσή του δίνει λαβές για παρερμηνείες αναφορικά με την εκφρασμένη θέση του υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Κατά τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ η δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν στρέφεται κατά του κ. Παυλόπουλου αλλά έγινε για να «υπάρχει» για πολιτικούς λόγους και αυτό διότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας διαπραγμάτευσης που κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει. Εξ’ αυτού του λόγου οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην κατάληξη της δήλωσης του κ. Μητσοτάκη στην οποία κάνει λόγο για «αφορμές για παρερμηνείες».

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ μέσω αυτής της παρέμβασης έστω και εξ’ αντανακλάσεως εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι ακόμα εκκρεμεί το κλείσιμο της αξιολόγησης από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου όσο δεν επέρχεται συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές το σενάριο ενός ατυχήματος παραμένει στο τραπέζι.

Υπ’ αυτή την έννοια από τη στιγμή που το θέμα το σήκωσαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο το Ποτάμι η ΝΔ υποχρεώθηκε να πάρει θέση για να μην αφήσει την πρωτοβουλία των αντιπολιτευτικής κριτικής προς την κυβέρνηση, καθώς διακηρυγμένος στόχος του κ. Μητσοτάκη όπως εκφράστηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ είναι να ηγηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια συμμαχία ευρωπαϊκών δυνάμεων για την εκδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Έτσι αφορμή γίνεται μια ερμηνεία για τη δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου για το νόμισμα. Με αποτέλεσμα να επανέλθουν στην επιφάνεια οι δύσκολες πολιτικές σχέσεις του κ. Μητσοτάκης με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ που έχουν εκφραστεί στο παρελθόν για θέματα «νόμου και τάξης», αλλά και τις σχέσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια