Ν. Φίλης: Το όχι παραμένει – Ο λαός θα καλείται να παρέμβει όποτε κρίνεται αναγκαίο

720

Τα ξίφη τους με αφορμή το περσινό δημοψήφισμα, διασταύρωσαν στη Βουλή, ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

«Είμαστε περήφανοι ως κυβέρνηση που ζητήσαμε από τον λαό να παρέμβει σε μία οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια και υπογράμμισε ότι «το όχι παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να παρέμβει όποτε κρίνεται αναγκαίο». Μάλιστα, ο κ. Φίλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής και άλλων δημοψηφισμάτων, εάν αυτά χρειαστούν. «Το δημοψήφισμα θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας. Αν οι ελίτ της Ευρώπης επιχειρήσουν να αντικαταστήσουν τη λαϊκή θέληση, τότε τα αδιέξοδα θα είναι μεγάλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, ανέφερε: «οι Βρετανοί υπέκυψαν σε ανόητους πολιτικούς που αφού πέτυχαν το  στόχο τους την κοπάνησαν σαν τα ποντίκια τους και άφησαν όλους εμάς να διαχειριστούμε τις δικές τους αυταπάτες».

«Στην πατρίδα μας βέβαια δεν είχαμε αυτό», συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αντί για παραίτηση είχαμε κυβίστηση, ένα νέο πρόγραμμα με υπερβολικούς φόρους, αλλά και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο διηνεκές».

«Δεν ξέρω ποια είναι το καλύτερο, η παραίτηση ή η κυβίστηση. Ξέρω όμως ότι ο λαϊκισμός  παρασύρει τους λαούς σε αυτούς τους επικίνδυνους δρόμους», επισήμανε ο κ. Μανίατης, ενώ καταλήγοντας δήλωσε πως αδυνατεί να αντιληφθεί «τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού από το Πεκίνο για αυτή την ιστορική ήττα για την Ελλάδα».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια