Ν. Βελκουλέσκου: «Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος»

732

Την πάγια θέση του ΔΝΤ επανέλαβε κατά την ομιλία της στο Συνέδριο του Economist η εκπρόσωπος του Ταμείου στους Θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου.  «Χρειάζεται μία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, το οποίο είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως υπογράμμισε ότι δεν είναι αναγκαία η εφαρμογή των μέτρων πριν το 2018, ωστόσο τόνισε ότι είναι αναγκαία όποια μέτρα χρειαστούν που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Χρειάζονται πιο ρεαλιστικές στοχεύσεις για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και τον ρυθμό ανάπτυξης» δήλωσε η Ντέλια Βελκουλέσκου ασκώντας επί της ουσίας κριτική στην Ε.Ε. η οποία με την πολιτική που ασκεί στα δημοσιονομικά αυξάνει τα ρίσκα της αποτυχίας.

«Tο 2014, η Ελλάδα είχε εισέλθει σε φάση ανάπτυξης που θα απαιτούσε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν το 2015 κι έτσι οδηγηθήκαμε σε μια δεύτερη ελληνική κρίση» επισήμανε το στέλεχος του ΔΝΤ και παραδέχθηκε ότι κεντρικός στόχος τα τελευταία έξι χρόνια είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια