Ντομπρόβσκις: Οι ΗΠΑ να σεβαστούν τους χρηματοπιστωτικούς κανόνες

398

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σεβαστούν τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς κανόνες που έχουν συμφωνηθεί», δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, Βάλντις Ντομπρόβσκις, εν μέσω ανησυχιών ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ ίσως αλλάξει το ρυθμιστικό πλαίσιο που έχει ως στόχο να περιορίζει τους κινδύνους για τις τράπεζες.

«Αναμένουμε οι διεθνείς μας εταίροι να τηρήσουν τα διεθνώς συμφωνηθέντα πρότυπα», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη τύπου, απαντώντας σε ερώτημα για το εάν οι ανακοινώσεις για το ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παγκόσμια σταθερότητα.

Ο Τραμπ έχει πει ότι ίσως αλλάξει τους κανόνες που συμφωνήθηκαν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-08 για να περιοριστούν οι τραπεζικοί κίνδυνοι.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια