Νικολόπουλος, ο… καναλαρχοφάγος!

Στα όσα επικαλούνταν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που πέρασαν πρόσφατα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής ανταπαντούσε μέσω… Ευελπίδων, μοιράζοντας μηνύσεις

499

 

Ο Αχαιός πολιτικός δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια του και όταν χρειάζεται δείχνει και τα δόντια του απέναντι σε όλους. Όχι μόνο απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και απέναντι στους κατά τεκμήριο δυνατούς –λόγω των καναλιών– μιντιάρχες, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την αίγλη του παρελθόντος, ωστόσο εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους την επικοινωνιακή μπαγκέτα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Ούτε αυτό, πάντως, το στρατηγικό… πλεονέκτημα των καναλαρχών έδειξε να «πτοεί» τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ο οποίος έθεσε σκληρά ερωτήματα σε όσους ιδιοκτήτες ΜΜΕ πέρασαν το τελευταίο διάστημα το κατώφλι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κι αυτό ήταν το κυρίως μενού, διότι για επιδόρπιο τους σέρβιρε μηνύσεις!

Ο Αλαφούζος και η μήνυση περί ευθυκρισίας…

alafouzosΜία φράση του ιδιοκτήτη του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζου, ήταν αρκετή για να κάνει έξαλλο τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος βγαίνοντας από τη Βουλή εξέφρασε την απόφασή του να υποβάλει μήνυση στον καναλάρχη. Όπερ και εγένετο, καθώς στις 2 Αυγούστου ο βουλευτής στρέφεται κατά του επιχειρηματία με την αιτιολογία –όπως αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης– ότι «ο κ. Αλαφούζος αμφισβήτησε την ευθυκρισία και τον ρόλο του Νίκου Νικολόπουλου στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, μιλώντας με προκατάληψη και χρησιμοποιώντας ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και δυσφημιστική ορολογία».

Ακόμη, η μήνυση στρέφεται και κατά παντός άλλου εκδότη, διευθυντή σύνταξης, αρθρογράφου πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων, κατόχου-διαχειριστή-χειριστή ιστοσελίδων και ιστολογίων στο Διαδίκτυο και κατόχου-διαχειριστή λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης κυρίως στο Facebook και Twitter, που αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις και αναφορές του επιχειρηματία, για τις οποίες τον εγκαλεί ο κ. Νικολόπουλος.

Τα «45άρια»…

Δηλώσεις του τύπου «δεν μπορώ να δεχθώ ούτε ως πολίτης ούτε ως βουλευτής ή ως πρόεδρος ενός κόμματος, που στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις πήρε μέρος συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάποιοι καναλάρχες να επιχειρούν να χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης ως 45αρια όπλα, θέλοντας να τρομοκρατήσουν ή να εξοντώσουν εκείνους που επιμένουν, πιστοί στον όρκο, να θέλουν να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει ο ελληνικός λαός στο σκαμνί του κατηγορουμένου, μα προπαντός να γυρίσουν πίσω τα θαλασσοδάνειά τους» ήταν στην ημερήσια διάταξη του κ. Νικολόπουλου. Όσοι τον ξέρουν εξηγούν ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω σε όσα προστάζει το κοινοβουλευτικό καθήκον του κι ότι δεν θα χαριζόταν σε κανέναν μεγαλόσχημο όσο κι αν ενοχλούσαν οι ερωτήσεις του στην Εξεταστική.

Το… λάθος του Ψυχάρη

psycharisΑυτό το κατάλαβε ο αμέσως επόμενος μιντιάρχης που κατέθεσε στην Εξεταστική, ο Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος έκανε το… λάθος να παραδεχτεί ενώπιον της Επιτροπής ότι εγγυήθηκε την εκταμίευση δανείου 15 εκατ. ευρώ με «αέρα». Ποιος είδε τον Νικολόπουλο και δεν τον φοβήθηκε! Ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής έκανε λόγο για «νταβατζιδοκρατία», ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου –ημέρα που κατέθεσε τη μήνυση εναντίον του κ. Ψυχάρη– δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής, εξερχόμενος της Εισαγγελίας:

«Ο λαός απαιτεί να μπει τέλος στην “νταβατζηδοκρατία”. Το Δημόσιο πλήρωσε ακριβά το “νταβατζηλίκι” με εκατοντάδες εκατομμύρια κρατικού χρήματος, με τα οποία λειτουργούσαν, χωρίς άδειες, τα περίφημα “συστημικά ΜΜΕ” των γνωστών καναλαρχών και των παπαγάλων της μνημονιακής διαπλοκής (…). Οι τράπεζες μοίρασαν στους “νταβατζήδες” 1,5 δισ. ευρώ με εγγυήσεις τα “στρουμφάκια” του ALTER ή την ταινιοθήκη με τις “συνταγές για τυροκροκέτες… Μαμαλάκη” του MEGA ή ακόμα και με αέρα κοπανιστό…».

Οι… μπαλοθιές κατά του Κοντομηνά

kontomhnas-ΚοντομηνάςΜόλις την εβδομάδα που μας πέρασε, στις 3 Νοεμβρίου, ο Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε νέα μηνυτήρια αναφορά, αυτήν τη φορά εναντίον του Δημήτρη Κοντομηνά, κατηγορώντας τον για ψευδορκία! Το κατά Νικολόπουλο ψέμα του ιδιόκτητη του Alpha ήταν ότι ο κ. Κοντομηνάς αρνήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή πως έχει συνάψει τραπεζικά δάνεια για το κανάλι της Κάντζας. Και η αντίδραση του βουλευτή ήρθε ξανά μέσω… Ευελπίδων: «Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του κ. Δ. Κοντομηνά για ψευδορκία που διέπραξε ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» δήλωνε στις 3 Νοεμβρίου ο Ν. Νικολόπουλος και εξηγούσε:

«Είπε ο κ. Κοντομηνάς στα μέλη της Επιτροπής ότι δεν έχει συνάψει τραπεζικά δάνεια και ότι ουδέποτε έχει φοροδιαφύγει. Τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου δεν συμφωνούν με την κατάθεση του κ. Κοντομηνά, η οποία θεωρώ ότι είναι παραπειστική, παραπλανητική, αναληθής και ψευδής.

»Είναι ν’ απορεί κανείς με την… αμνησία του κ. Κοντομηνά που προσπαθεί να πείσει ότι ουδέποτε πέρασε από τους γκισέδες τραπεζικών καταστημάτων για να πάρει κι αυτός τα θαλασσοδάνεια που του αναλογούσαν.

»Από την άλλη πλευρά, θα του θυμίσω σήμερα ότι λειτουργεί στην Αθήνα η Δ’ ΔΟΥ. Αυτή που είχε καταχωνιάσει τα τελευταία χρόνια τη φοροδιαφυγή του. Για 76 εκατομμύρια ευρώ κάνει λόγο η Δ’ ΔΟΥ. Οι υπηρεσίες έχουν αποφανθεί, όχι εγώ».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί κάποιοι έχουν κολλήσει στον Αχαιό πολιτικό το παρατσούκλι «ο… καναλαρχοφάγος».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια