Νιάτα «ατίθασα», ωραία και ταλαντούχα στην γκαλερί Ευριπίδη (φωτογραφίες)

Της Ειρήνης Πιτσόλη

1134

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η γκαλερί Ευριπίδη άνοιξε τις πύλες της σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στο Κολωνάκι και έφερε μέσα στην κρίση, νέο αέρα στα εικαστικά πράγματα της χώρας. Κάθε έκθεση που διοργανώνει, από τότε μόνο αδιάφορα δεν μπορούμε να τη δούμε.

Το νέο της «χτύπημα» είναι μια ομαδική έκθεση τεσσάρων νέων και πολύ ταλαντούχων εικαστικών της γενιάς του ‘90. Ο Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, η Μαριάννα Κατσουλίδη, η Μάρτιν Ντόνεφ και ο Κωνσταντίνος Πάτσιος, συναντιούνται στη γκαλερί Ευριπίδη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν έναν εικαστικό διάλογο που δεν έχουμε παρά να τον «ακούσουμε» με μεγάλη προσοχή.

╬γ.╬ι╬▒╠Β╧Ε╧Δ╬╣╬┐╧Γ2

Η έκθεση που ανοίγει εγκαινιάζεται στις 16 Ιουνίου, στις οκτώ το βράδυ, έχει τίτλο «Ατίθασα νιάτα».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η επιμελήτρια της έκθεσης και μουσειολόγος κ.Λουίζα Καραπιδάκη: «Η συνύπαρξη των έργων των τεσσάρων αυτών καλλιτεχνών με ζωγραφική, σχέδιο, κολλάζ, κατασκευές και μικτές τεχνικές μετατρέπουν τους χώρους της Γκαλερί σε χώρο αφήγησης των σύγχρονων εικαστικών τάσεων – ρευμάτων της τέχνης. Οι εικαστικές δημιουργίες τους αναδεικνύουν τις θεματικές και τις εννοιολογικές τους επιλογές, αποδίδουν τους προβληματισμούς και τη διαλογικότητά τους, προβάλλουν τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές εκφράσεις τους αλλά και αποτυπώνουν τις επιρροές και τις αλληλοεπιδράσεις με το σύμπαν της σύγχρονης τέχνης».

╬γ.╬ι╬▒╠Β╧Ε╧Δ╬╣╬┐╧Γ

Αναφερόμενη στις πηγές έμπνευσης των τεσσάρων εικαστικών η κα Καραπιδάκη υπογραμμίζει : «οι πηγές της έμπνευσής τους είναι ποικίλες, άλλοτε δηλώνονται με έμφαση, άλλοτε επισημαίνονται με υπαινικτικό τρόπο και ενίοτε φαίνεται να συνδέονται με τα ίχνη της παιδικής μνήμης, τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, όπως κρίση ηθικών αξιών, φλέγοντα οικολογικά θέματα, κοινωνική κρίση κλπ. Άλλες πάλι φορές το έργο τους διαπνέεται από την πρωτοποριακή αίσθηση καλλιτεχνικής δημιουργίας, αποτυπώνοντας τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες και βέβαια τις σχεδιαστικές εμμονές των δημιουργών».
Eγκαίνια Έκθεσης : Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.00.
Διάρκεια Έκθεσης : 16 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου 2016

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από την επιμελήτρια της έκθεσης και τους ίδιους τους καλλιτέχνες στις 12.30 μ.μ. τις ακόλουθες ημερομηνίες:
Σάββατο 25/06/16
Σάββατο 02/07/16
Σάββατο 09/07/16
Σάββατο 16/07/16

╬ε.╬γ╬▒╧Ε╧Δ╬┐╧Ζ╬╗╬╣╠Β╬┤╬╖

Πληροφορίες:
Γκαλερί Ευριπίδη: Ηρακλείτου 10 και Σκουφά Κολωνάκι , 106 73,
τηλ: 210 36 15 909,fax: 210 36 00 620
www.evripides-art.gr info@evripides-art.gr
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 11.00 – 20.30,
Σάββατο: 11.00 -15.00.
Κυριακή και Δευτέρα: Κλειστά

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια