Νεκροί και από αστυνομικά πυρά έπεσαν ορισμένοι από τους θαμώνες του κλαμπ Pulse στο Ορλάντο

424

Την πιθανότητα ορισμένοι από τους 50 νεκρούς του κλαμπ Pulse να έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά, ερευνούν οι αρχές όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα.

Οι αστυνομικοί πυροδότησαν εκρηκτικά στον τοίχο που βρίσκονταν οι τουαλέτες του γκέι κλαμπ με στόχο να εισβάλουν. Όταν απέτυχαν να γκρεμίσουν τον τοίχο στην έκταση που ήθελαν, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αμερικανικής αστυνομίας (SWAT) χρησιμοποίησαν τεθωρακισμένο όχημα για να περάσουν μέσα στο κτίριο.

Πολλοί πανικόβλητοι όμηροι διέφυγαν από το άνοιγμα του τοίχου, όπως και ο δράστης Ομάρ Ματίν , ο οποίος άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών και εκείνοι να ανταποδίδουν τα πυρά με αποτέλεσμα η αστυνομία του Ορλάντο να αναγνωρίζει το ενδεχόμενο να σκότωσε μερικούς από τους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο Ματίν οπισθοχώρησε στην τουαλέτα του κλάμπ και τηλεφώνησε στην άμεση δράση όπου δήλωσε υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.

«Με βάση δηλώσεις του υπόπτου, και με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε και από τους ομήρους και τους ανθρώπους μέσα στο κλαμπ, πιστεύουμε ότι επίκειντο περαιτέρω απώλειες ζωών. Πήρα την απόφαση να αρχίσει η επιχείρηση διάσωσης και να πυροδοτηθούν τα εκρηκτικά στον τοίχο» επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια