ΝΔ: Ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις

630

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Δένδια για τις τηλεοπτικές άδειες παίρνει η ΝΔ, καθώς πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις.

Η δήλωση Δένδια για τα κανάλια

«Ήταν ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Σας λέω ευθέως πως η ΝΔ δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό, θα προκηρύξει κι άλλες άδειες. Και επειδή δεν είμαστε μπαταχτσήδες, πρέπει να δοθούν πίσω τα χρήματα στους επιχειρηματίες που τα έδωσαν», είπε ο κ. Δένδιας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως πρόσθεσε, η ΝΔ δεν θα αφαιρέσει τις άδειες από αυτούς που τις πήραν στον διαγωνισμό και θα προκηρύξει περισσότερες. «Με δέκα άδειες θα παίρναμε περισσότερα, είναι λίγες οι τέσσερις», είπε χαρακτηριστικά.

Aποστάσεις από τον Δένδια παίρνει η ΝΔ

Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν ότι «η θέση της ΝΔ είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει το νόμο Παππά και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος.

Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα.

Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας».

Πυρά από την κυβέρνηση

Οι δηλώσεις Δένδια προκάλεσαν τα πυρά της κυβέρνησης. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ζήτησε νωρίτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του και να αναγνωρίσει άμεσα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού:

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή είναι η Ν.Δ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί.

Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον –εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

Η απάντηση της ΝΔ:

«Καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας.

Ας μην ανησυχεί.

Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο – έκτρωμα που κατασκεύασε».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια