ΝΔ: Οι τρεις όροι για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

298

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν στη Βουλή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Δένδιας, η οδός Πειραιώς διεμήνυσε πως προϋπόθεση, για να προχωρήσει η συγκρότηση μίας πραγματικά ανεξάρτητης αρχής είναι:

-Η πλήρης δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του περιλάλητου άρθρου 2Α του νόμου Παππά.

-Η απόλυτη δέσμευση του πρωθυπουργού για κατάργηση της αυθαίρετης, σύμφωνα με τους γαλάζιους, πρόβλεψης περί τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

-Η συγκρότηση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, που θα τυγχάνουν της ευρύτερης αποδοχής και θα μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

«Η Νέα Δημοκρατία μπροστά στο θεσμικό αδιέξοδο που χτίζει η κυβέρνηση, για να διαμορφώσει το άλλοθι της, έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί, ώστε η διάσκεψη των προέδρων να συγκροτήσει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου. Έχουμε αναλύσει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος, προτείνοντας τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο…Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι υπεύθυνη να αποδείξει πως δε θέλει ένα ακόμα ναυάγιο», τόνισε ο κ. Τσιάρας.

«Η δική μας υποχρέωση είναι να προασπίσουμε τις προβλέψεις του Συντάγματος. Σε αυτό το πλαίσιο και εφόσον η κυβέρνηση εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της θα μπορούσαμε να βρούμε λύση. Αλλά, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια