ΝΔ: Λόγω συμπληρωματικού μνημονίου καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

343

Στην ύπαρξη «συμπληρωματικού μνημονίου» οφείλεται η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, σύμφωνα με το Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ., Χρήστου Σταϊκούρα.

«Αποδεικνύεται ότι υπήρχαν πολλά προαπαιτούμενα και ένα συμπληρωματικό μνημόνιο τα οποία η Κυβέρνηση απέκρυπτε από τους βουλευτές και την ελληνική κοινωνία» καταγγέλλει ο κ. Σταϊκούρας και επιτίθεται στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι «υποχωρεί πρόθυμα στα πάντα, αρκεί να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην εκταμίευση της δόσης, κάνει λόγο για «μαρτύριο της σταγόνας», καθώς όπως λέει, «η δόση θα εκταμιευθεί τμηματικά, υπό προϋποθέσεις και σε βάθος χρόνου. Ακόμη και η πρώτη υποδόση που θα συνοδεύσει την ολοκλήρωση της καθυστερημένης κατά ένα επτάμηνο αξιολόγησης, υπολείπεται κατά 50% του ποσού που είχε προγραμματισθεί να λάβει μέχρι σήμερα η χώρα μας».

Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών επισημαίνει πως η δόση θα ανέλθει στα στα 7,5 δις ευρώ, έναντι 15,1 δις ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός χρηματοδοτικός προγραμματισμός του 3ου μνημονίου, ενώ μόνο 1,8 δις ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια