Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Σαββίδη-Βαρδινογιάννη!

-Το επίμαχο 51%, τα «μετρητά», ο ρωσικός παράγοντας και η αμερικανική πρεσβεία!

598

Σε οριστικό αδιέξοδο οδηγήθηκαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι συζητήσεις μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη, υπερθεματιστή της τέταρτης άδειας, και της οικογένειας Βαρδινογιάννη, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Star.

Η προσέγγιση της κάθε πλευράς, όπως επισημαίνουν αξιόπιστες πηγές, ήταν εντελώς αντίθετη με εκείνη της άλλης. Και η οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και ο Ι. Σαββίδης ζητούσαν αδιαπραγμάτευτα το 51% των μετοχών του σχήματος που θα προέκυπτε με τη συμμετοχή του Star και τα 61 εκατ. ευρώ του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία. Γεγονός που από μόνο του οδηγεί σε ρήξη τις διαπραγματεύσεις.

Το «ζεστό» χρήμα προϋποθέτει πλειοψηφία

Ο Σαββίδης, βέβαια, σε συζητήσεις με το στενό του περιβάλλον έλεγε ότι δεν μπορεί να βάζει 61 εκατ. ευρώ «ζεστά» και να αποδεχτεί να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών ένα κανάλι που δεν έχει άδεια και αν δεν συγχωνευτεί άμεσα θα κλείσει! Και οι Βαρδινογιάννηδες δεν άφηναν κανένα περιθώριο άλλων συζητήσεων υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως το Star αξίζει πάνω από 100 εκατ. ευρώ!

Οι φιλορωσικές σχέσεις Σαββίδη και ο προβληματισμός της μεγάλης οικογένειας!

Βεβαίως, από την πλευρά της η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια έχει τα δίκια της. Δεν είναι μόνο ότι έχουν πέσει πάρα πολλά λεφτά στο Star, το οποίο είναι έτοιμο, και για να φτιάξει κάτι αντίστοιχο ο Σαββίδης μπορεί να θέλει πάνω από 50 εκατ. ευρώ!

Είναι και ότι η συμμαχία με τον Σαββίδη, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος των Ρώσων, έχοντας σχέσεις με το ρωσικό λόμπι στην Ελλάδα, τους εκφραστές της ρωσικής πολιτικής, είναι στενός φίλος με τον Π. Καμμένο, τον Κ. Καραμανλή, τον ηγούμενο Εφραίμ, πιθανότητα να προκαλέσει αρνητικές παρενέργειες στις σχέσεις της οικογένειας με τον αμερικανικό παράγοντα, καθώς είναι κοινό μυστικό πως η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας έχει περάσει την άποψή της στο σύστημα πως δεν της αρέσει η ύπαρξη ενός φιλορωσικού τηλεοπτικού σταθμού.

Άρα, μόνο με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στο μετοχικό σχήμα που θα προέκυπτε θα μπορούσαν οι Βαρδινογιάννηδες να συνεργαστούν με τον Σαββίδη, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να διαφυλάξουν και να διασφαλίσουν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν θα παίζει φιλορωσικά παιχνίδια.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια