Νέο πρόστιμο των ΗΠΑ στην Deutsche Bank

434

Το Βερολίνο πιέζει την Deutsche Bank για γρήγορο διακανονισμό με τις ΗΠΑ, ενώ η τράπεζα θα πληρώσει πρόστιμο 9,5 εκατ. δολαρίων για διακανονισμό με τη SEC, η οποία την κατηγορεί ότι απέτυχε να προστατεύσει κατά της διαρροής μη δημοσιοποιήσιμων πληροφοριών από τους αναλυτές της Deutsche Bank Securities.

Την ίδια ώρα, η γερμανική τράπεζα πρόσφερε διπλάσιο επασφάλιστρο σε σχέση με αυτό που πλήρωνε για να δανειστεί πριν από έναν χρόνο κατά την πώληση ομολόγου ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, με ιδιωτική τοποθέτηση. Πριν από λιγότερο από μία εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα είχε εκδώσει επίσης χρέος, ύψους 3 δισ. δολαρίων, με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η Deutsche πώλησε το τελευταίο ομόλογο στους ίδιους, ως επί το πλείστον, επενδυτές που αγόρασαν και το χρέος της περασμένης εβδομάδας, με ένα ελαφρά χαμηλότερο επασφάλιστρο 290 μονάδων βάσης (2,9 ποσοστιαίων μονάδων), σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος.

Το επασφάλιστρο για το ομόλογο που πουλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου ανήλθε στις 300 μονάδες βάσης, έναντι 143 μονάδων βάσης σε δημόσια έκδοση αντίστοιχων ομολόγων που είχε κάνει η Deutsche τον Αύγουστο του 2015. Αυτή ήταν η πρώτη πώληση χρέους που έκανε η Deutsche, αφού το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την τράπεζα το ποσό των 14 δισ. δολαρίων για να διευθετήσει την υπόθεση των παραπλανητικών πωλήσεων τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια