Νέο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοικτά των Λιβυκών ακτών

705

Νέο ναυάγιο στο οποίο επέβαιναν περίπου 590 άνθρωποι, σημειώθηκε πριν απο λίγο  στα ανοικτά των λιβυκών ακτών. Το πλεούμενο ανετράπη σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων από τις λιβυκές ακτές.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει ότι: «Προς το παρόν (στις 13:00 τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) περίπου 500 μετανάστες έχουν διασωθεί και επτά πτώματα έχουν περισυλλεγεί».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί, το περιπολικό σκάφος Bettica, στο πλαίσιο της επιχείρησης ναυτικής επιτήρησης στα στενά της Σικελίας, εντόπισε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών ένα πλεούμενο που αντιμετώπιζε δυσκολίες και είχε πολυάριθμους επιβάτες.  Λίγη ώρα μετά, το πλεούμενο ναυάγησε λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών και της αστάθειας του. Το Bettica έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους και σωσίβια ενώ η φρεγάτα Bergamini, που βρισκόταν επίσης στην περιοχή, έστειλε ελικόπτερα και σκάφη για να βοηθήσουν στη διάσωση.

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια