Νέο αρνητικό ρεκόρ η μετοχή της Deutsche Bank !

353

Σε νέο ιστορικό χαμηλό κατρακυλά η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, εν μέσω των έντονων ανησυχιών για την πορεία της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας.

Αυτή την ώρα (11.35), η μετοχή υποχωρεί κατά 6,22% στα 10,199 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά, οι απώλειες υπερέβησαν το 7%, οδηγώντας τη μετοχή κάτω του ψυχολογικού ορίου των 10 ευρώ.

Η Deutsche Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κοκτέιλ προκλήσεων, μεταξύ των οποίων η αδύναμη κεφαλαιακή επάρκεια, τα «βαριά» πρόστιμα των εποπτικών αρχών και η συρρίκνωση της κερδοφορίας.

Οι ανησυχίες αναδύθηκαν εκ νέου στην επιφάνεια, εξαιτίας της πρότασης των αμερικανικών εποπτικών αρχών για την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων, σχετικά με την αγοροπωλησία «τοξικών» στεγαστικών δανείων, λίγο πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης του 2008.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, τόσο στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όσο και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η διοίκηση, από την πλευρά της, προσπαθεί να εμφανιστεί καθησυχαστική, κάνοντας λόγο για «προσωρινά προβλήματα, τα οποία θα λύση μόνη της», ενώ παράλληλα, ξορκίζει κάθε ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια