Νέος media leader o Μαρινάκης

683

Ο ΔΟΛ κατοχυρώθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη με μία προσφορά πολύ μεγάλη και πλέον οι πολιτικές προεκτάσεις είναι μεγάλες. Ο γνωστός εφοπλιστής και πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού έχει πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και έχει δείξει, μέσα από την «Ελευθερία του Τύπου», ότι έχει χαράξει σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης. Οι προθέσεις του υποτιμήθηκαν από την κυβέρνηση, καθώς ο ίδιος και στις τηλεοπτικές άδειες ήταν παρών αλλά και δημιούργησε από το πουθενά μία νέα εφημερίδα καθημερινή. Άλλωστε, λίγο πριν τη δημοπρασία, κάποιοι, προσπαθώντας να τον εμπλέξουν σε σκάνδαλα, τον «χτύπησαν» κάτω από τη ζώνη και από την πλευρά του εφοπλιστή θεωρήθηκε προειδοποίηση να μην προχωρήσει για τον ΔΟΛ. Ωστόσο, δεν τους άκουσε και προχώρησε. Πλέον, με τη συμμετοχή του στο Μega και την απρόσκοπτη λειτουργία του «Βήματος» και των «Νέων» γίνεται ο νέος μεγάλος mediaman της χώρας.

Ο Μελισσανίδης θέλει ΜΜΕ

Αυτό το οποίο δεν έχει σχολιαστεί είναι η εντυπωσιακή πρόταση που έγινε από εταιρεία που λέγεται ότι πίσω της βρισκόταν το δίδυμο Μελισσανίδη-Φιλιππάκη. Τα 21 εκατ. ευρώ που πρόσφεραν αιφνιδίασαν την αγορά καθώς κανείς δεν περίμενε ότι ο Μελισσανίδης θα κινηθεί για την απόκτηση ΜΜΕ. Άλλοι πάλι, πιστεύουν ότι αυτή ήταν και μία δεύτερη γραμμή κρούσης (εκτός του Ιβάν) που λειτουργούσε υπέρ της κυβέρνησης, αφού είναι γνωστές οι καλές σχέσεις του επιχειρηματία με Φλαμπουράρη, Παππά και με τους ΑΝ.ΕΛΛ. του Πάνου Καμμένου. Μάλιστα, θεωρούσαν ότι εάν τελικά ο ΔΟΛ κατέληγε στον Δημήτρη Μελισσανίδη τότε ενδεχομένως να τον μεταπωλούσε στον Ιβάν Σαββίδη. Όπως και να το δει κανείς, πάντως, η είσοδος του Μελισσανίδη μπορεί να γίνει μέσω του ΠΗΓΑΣΟΥ που και εφημερίδα διαθέτει (το «Εθνος») και κυρίως έχει μετοχές του Mega.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, τελευταία ευκαιρία για το Μαξίμου

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, θα είναι η τελευταία χαραμάδα της κυβέρνησης προκειμένου να μπει δυναμικά στα μεγάλα ΜΜΕ. Κι αυτό διότι το «Έθνος» έχει κρατήσει παρ’ όλες τις δυσκολίες την αναγνωσιμότητά του, ενώ η εξαγορά του ΠΗΓΑΣΟΥ εξασφαλίζει και μετοχές από το Mega. Μήπως θα επιχειρήσει εκ νέου ο Ιβάν Σαββίδης να μπει στον ΠΗΓΑΣΟ; Πολύ πιθανό και μάλιστα να τον πάρει με μικρότερο τίμημα. Ο λόγος γιαυτό είναι ότι στον ΠΗΓΑΣΟ υπάρχουν συνεχόμενες απεργίες ενώ στον ΔΟΛ όχι, κάτι που δρομολογεί δυσάρεστες εξελίξεις πιο γρήγορα. Δηλαδή, κλείσιμο και εκκαθάριση της εταιρείας ενώ είναι κλειστή. Και εδώ είναι μία θεμελιώδης διαφορά καθώς το τίμημα μιας εταιρείας κλειστής θα είναι μικρότερο από μια εταιρεία που έμεινε σε λειτουργία όπως ο ΔΟΛ… Αρα τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες τους συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη καθώς για να αποκτήσουν τον σημαντικό ΠΗΓΑΣΟ θα βάλουν λιγότερο το χέρι στην τσέπη. Το θέμα είναι, όμως, ποιος από τους εναπομείναντες ενδιαφερόμενους θα θελήσει να πάρει τον ΠΗΓΑΣΟ. Θα επιχειρήσει ο Ιβάν άλλη μία «απόβαση» στα ΜΜΕ όπου θα μεγαλώσει και το ποσοστό του στο Mega ή θα το επιχειρήσει ο Μελισσανίδης προκειμένου μαζί με τον Φιλιππάκη να επεκτείνει την επιρροή του στα ΜΜΕ;

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια